Volledig scherm
Martijn Krabbe met Amanda Krabbe en hun kinderen Bickel, Michelle, Jasmijn en Achilles in 2012 © bruno

Drie jongste kinderen Martijn Krabbé gaan bij ex wonen

Drie van de vier kinderen van Martijn Krabbé en zijn ex-vrouw Amanda gaan bij hun moeder wonen. Dat bevestigt de The Voice-presentator aan AD. Ze verhuizen naar de villa van Amanda en haar nieuwe man Harrie Kolen in het Brabantse dorp Waalre.

Dochter Michelle (11) verhuisde vorige zomer al naar Brabant. De andere drie kinderen bleven bij de presentator in Amsterdam. Jasmijn (9) en Achilles (7) voegen zich bij hun grote zus. De 15-jarige Bickel, die een rijk sociaal leven heeft in Amsterdam, blijft bij Martijn.

De presentator ziet het absoluut niet als een 'drama' dat de kinderen naar Brabant verhuizen. ,,Als ouder ben je er voor je kinderen, niet andersom. Dit is een gezamenlijke beslissing van mijn ex en ik, net als het onze gezamenlijke beslissing - niet van een rechter - vorig jaar was dat de kinderen bij mij zouden blijven. Dat was toen het beste voor de kinderen, dit is nu het best. De jongste drie horen nu bij elkaar te zijn'', reageert Krabbé.

Omgangsregeling
Martijn en Amanda hebben samen co-ouderschap. Ze spraken vorig jaar een omgangsregeling af: Amanda zag de kinderen in het weekend en in vakanties. ,,Vaak houden beide ouders na een scheiding het ouderlijk gezag. Dat betekent dat ze samen beslissen over zaken als medische zorg en schoolzaken'', legt scheidingsadvocaat Mark Teurlings uit. 

Wensen
Hij vertegenwoordigt de ex-geliefden niet, maar kan wel de gang van zaken in zijn algemeenheid toelichten. ,,Als de kinderen naar hun moeder willen en beide partijen het daarmee eens zijn, dan is dat geen probleem. Mocht Martijn het daar niet mee eens zijn, dan kan hij naar de rechter stappen. Maar ik denk dat deze ouders de wensen van hun kinderen in acht nemen.''