Volledig scherm
Dries Roelvink © ANP

Dries Roelvink houdt column op NPO Radio 1

Dries Roelvink keert komend seizoen terug met zijn vaste dagelijkse column op NPO Radio 1. De volkszanger geeft vanaf begin 2018 elke dag iets voor 12 uur 's middags zijn mening over actuele zaken in het programma van Sven Kockelmann.

Zijn programma gaat na deze week met zomerstop. Maar eind augustus keren zowel Kockelmann als Roelvink terug. ,,KRO-NCRV is erg tevreden", laat Roelvink weten. ,,En ik vind het het ontzettend leuk om te doen, al ben ik er nog wel vaak nerveus voor. Ik krijg veel feedback dat mensen het leuk vinden dat ze eens een heel andere kant van mij horen dan ik op het podium laat zien."

Roelvink gaat de komende weken op vakantie naar Gran Canaria, waar hij ook een aantal optredens gaat geven. Het is goed nieuws voor de volkszanger dat hij zijn radiocolumn behoudt; de NPO gaat het komende seizoen weer een aantal veranderingen en bezuinigingen doorvoeren. Zo zal de zendtijd van het VPRO-cultuurprogramma Nooit meer slapen worden gehalveerd, liet de omroep eerder deze week weten.

Photo id: 70239400

  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top vijf in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.