Droom komt uit: Bart en Robin mogen optreden met The Script

videoEen droom komt uit voor muzikanten Bart Maessen (26) en Robin Zomer (27). De twee jonge artiesten, die covers plaatsen op hun YouTube-kanaal BENR, mogen in maart samen optreden met The Script tijdens hun concert in Ziggo Dome. Dit hoorde het duo vanavond tijdens het programma van Kai Merckx op Qmusic.

Bart en Robin maken voor het radioprogramma van Merckx wekelijks een cover van een nummer uit de Top 40 in het Nederlands. Zo ook de nieuwste hit van The Script: The Last Time. Toen de band onlangs bij Qmusic was voor een intiem concert, besloot Merckx de versie van Bart en Robin te laten zien aan de driekoppige band. Vanavond confronteerde de radio-dj Bart en Robin met de beelden.

De reactie van de mannen van The Script was meteen laaiend enthousiast. Daarop besloot de band iets onverwachts te doen: zanger Danny O’Donoghue nodigde het duo via een videoboodschap uit om samen een nummer ten gehore te brengen voor 17.000 man in Ziggo Dome. The Script zingt dan in het Engels, waarbij de jongens van BENR stukken in het Nederlands op zich nemen.

Vlak na dat nieuws stuitert het duo nog van enthousiasme. Ze hadden een reactie op hun cover verwacht, maar nu mogen ze ook optreden met de band. Het is onwerkelijk voor de twee. ,,Supervet!” klinkt het. ,,Dit is ons eerste grote optreden ooit als BENR en dan meteen de Ziggo Dome! Dat is een mooi begin”, jubelt Robin. ,,Muziek is echt onze passie. Sinds vijf maanden nemen we covers op. Dat begon met Billie Eilish en het nummer waar Duncan Laurence het Songfestival won. En daar maken we dan onze eigen Nederlandse versie van.”

Lees verder onder de video van de cover:

Zenuwen

Bart en Robin maken al sinds hun pubertijd samen muziek en de cirkel wordt nu mooi rond: ,,Ik ken Bart al 12 à 13 jaar. Toen speelden we op zijn zolderkamertje Breakeven, ook al van The Script.” Vervolgens probeerden ze een steeds groter publiek te bereiken. ,,Dat werden ergens verdwaald twee mensen in een café en nu dus de Ziggo Dome. Hoeveel mensen zijn dat?” Bart vult aan: ,,17.000.”

Een eerste optreden in de Ziggo Dome, naast hun grote helden van The Script. Waar ze ook nog samen mee gaan zingen. Hoe gaan Bart en Robin hun zenuwen onder controle houden? ,,We moeten een luier aan”, grapt Robin. ,,Die poepen we helemaal vol.” Bart: ,,We hebben The Script al wel een keer ontmoet bij een show. Het zijn hele chille gasten, dus dat komt goed. Alleen die 17.000 man nog.”

Kijk hier naar Bart en Robins Nederlandse versie van ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa: 

Volledig scherm
BENR en Qmusic-dj Kai Merckx © Qmusic/Jelle Klerx
  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6008 stemmen