Volledig scherm
© Omroep Max

Droomhuis Gezocht-koppel zoekt authentiek klushuis maar valt voor ‘sportkantine’

Omroep Max doet goede zaken met het programma Droomhuis Gezocht, waarin Sybrand Niessen Nederlanders op weg helpt die in het buitenland op zoek zijn naar een idyllisch optrekje. De tweede aflevering, waarin Niessen afreisde naar het romantische Italië, staat met 1,2 miljoen kijkers op de lijst van best bekeken programma's van de Stichting Kijkonderzoek. 

De aftrap van het derde seizoen van Droomhuis Gezocht werd vorige week door 150.000 minder mensen gezien. Gisteren ging Niessen op pad met Marc en Wilma, die hun empty nest syndrome oplosten door in Ligurië, een kleine regio aan de Italiaanse kust, een huis te zoeken. Daaraan stelde het koppel nogal wat eisen. Zo moest hun droomhuis vrijstaand zijn, tien minuten van zee afliggen, twee badkamers hebben, een grote keuken en niet te hoog in de bergen liggen (vanwege Wilma's hoogtevrees).

Waar Marc en Wilma leken te vallen voor authentieke klusprojecten, maakten ze aan het einde van de uitzending een verrassende keuze door te gaan voor huis nummer 3, die door een kijker werd omschreven als ‘een sportkantine'. Wilma had vlak daarvoor nog geconstateerd dat de villa niet de smaak van haar en haar echtgenoot was. Ze zag voor het gelikte stucwerk liever oude stenen terug. ,,Ik vind het geen mooie trap, hij is te glad, te parketachtig’’, constateerden de twee bij het zien van de moderne trap naar de eerste verdieping. 

Uiteindelijk trok het adembenemende uitzicht op de groene vallei en de bijkomstigheid van een kleine ruïne in de tuin Marc, Wilma en hond Saar over de streep. Met een vraagprijs van 340.000 euro viel het droomhuis precies binnen hun budget van 3,5 ton.

Het enige programma dat het gisteren beter deed dan de show van Niessen is het NOS Journaal. Daar keken 1,6 miljoen mensen naar. Chantal Komt Werken verloor ten opzichte van vorige week bijna 200.000 kijkers. Het was wel het best bekeken programma van RTL op de donderdag. De best bekeken uitzending op SBS waren ‘golden oldies’ Hart van Nederland (640.000 kijkers) en Shownieuws (419.000).

Volledig scherm
© Omroep Max
Volledig scherm
© Omroep Max
Volledig scherm
© Omroep Max
Volledig scherm
© Omroep Max
Volledig scherm
Marc en Wilma vielen uiteindelijk voor een instapklaar huis. © Omroep Max