Volledig scherm
© KRO-NCRV

Drugsvaten gedumpt op terrein Boer Zoekt Vrouw-boerin Michelle

Op het terrein van champignonkwekerij Van Asseldonk in het Noord-Brabantse Boekel zijn vanochtend 20 vaten en 40 kannen met daarin (vermoedelijk) drugsafval aangetroffen. Het gaat om de boerderij waar Michelle van Asseldonk (30), bekend uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw, woont en werkt.

Volgens de politie zijn de vaten rond 07.00 uur aangetroffen en lagen ze tegen een roldeur. Vermoedelijk zijn ze vannacht gedumpt. 

Een medewerker van de champignonkwekerij bevestigt dat de vaten zijn gevonden, maar wil behalve ‘dat ze er verder niks mee te maken hebben’ niets over de zaak kwijt. Ze zijn bij het bedrijf druk bezig om te kijken hoe ze dit verder gaan oplossen. Momenteel verricht de brandweer metingen en is een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig voor nader onderzoek. Aan Omroep Brabant benadrukt Michelle dat zij en haar familie absoluut niets met de kwestie te maken hebben. ,,We zijn hier echt heel erg van geschrokken. Ik vind het heel vervelend dat onze naam hiermee in verband wordt gebracht’’, zegt ze kort.

Drugslab

Een woordvoerder van de gemeente Boekel laat weten dat de eigenaren van de champignonkwekerij ‘zelf verantwoordelijk zijn’ voor het verwijderen van het afval. ,,Mochten ze dit om de een of andere niet willen, dan moet de gemeente er voor opdraaien’’, klinkt het.

Gedacht wordt dat de vaten uit een drugslab komen. Gisteravond werd tussen Eindhoven en Son en Breugel een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt vanuit een rijdende auto. Of dat iets te maken heeft met de situatie in Boekel moet politieonderzoek uitwijzen.

De roodharige Michelle viel tijdens Boer Zoekt Vrouw als een blok voor Maarten. In januari trok hij bij haar in. ,,We hadden zelf ook niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan. Maar we hadden zoiets van ‘we kunnen niet wachten tot het eindelijk mag’. Het bevalt supergoed’’, aldus een zielsgelukkig Michelle over de stap in haar relatie. Omdat de twee werk en privé gescheiden willen houden, ging haar liefje op zoek naar een baan in de buurt van Boekel. Michelle - oudste van vijf kinderen - blijft werkzaam als champignonkweekster. ,,Met mijn ouders en broer werk ik samen in het bedrijf. We zijn echt familiemensen’’, zei ze daar eerder over.

Volledig scherm
Maarten en Michelle © KRO-NCRV Boer zoekt Vrouw