De Britse televisiepresentatrice Caroline Flack is zaterdag op 40-jarige leeftijd overleden. De presentatrice van Love Island is volgens Britse media levenloos in haar woning in Londen gevonden
Volledig scherm
De Britse televisiepresentatrice Caroline Flack is zaterdag op 40-jarige leeftijd overleden. De presentatrice van Love Island is volgens Britse media levenloos in haar woning in Londen gevonden © EPA

Duizenden Britten woest op roddelpers na zelfdoding Love Island-presentatrice

Bijna 350.000 Britten hebben de afgelopen dagen een petitie ondertekend waarin zij oproepen tot strengere wetten die de manier waarop de tabloids schrijven over beroemdheden beteugelen. Zij deden dit na de zelfmoord van Caroline Flack, een van de bekendste Britse televisie-sterren.

De 40-jarige Flack was de presentatrice van het populaire programma Love Island. Zij werd zaterdag dood in haar appartement gevonden. Zij was in december gestopt met werken nadat zij was aangeklaagd voor het mishandelen van haar 27-jarige vriend met een lamp. De tabloids schreven veelvuldig over de rechtszaak, die tegen zijn wil tegen Flack werd aangespannen.

Haar dood heeft een discussie doen oplaaien over de manier waarop de roddelpers met beroemdheden omgaat in het Verenigd Koninkrijk. Flack had al vaker gemeld dat zij worstelde met depressies. Dit belette de tabloids niet om flink uit te pakken met venijnige commentaren en spotprenten rond de zaak.