Volledig scherm

Duizenden Nieuw-Zeelanders willen figureren in 'The Hobbit'

Duizenden mensen hebben vandaag in Nieuw-Zeeland geprobeerd een rol te krijgen in de film 'The Hobbit'. De politie moest erbij komen, omdat mensen dwars over de weg in de rij waren gaan staan, hun auto's parkeerden op afritten en de snelweg overstaken om bij de audities te komen.

De producenten van de film hadden ongeveer 1.200 mensen verwacht, maar er kwamen er naar schatting meer dan 3.000. Daardoor werden de audities voortijdig stopgezet. Circa 800 mensen lukte het om het gebouw in Lower Hutt, nabij Wellington, binnen te komen.

Voor de film werden figuranten gezocht. Mannen korter dan 1.63 meter en vrouwen korter dan 1.55 meter mochten zich melden. Net als grote kerels met 'karakteristieke gezichten' en acteurs met flinke spierballen. Wie een elf wil spelen moet dun zijn en tussen de 1.65 meter en 2.03 meter lang.

'The Hobbit' is gebaseerd op een in 1937 gepubliceerd boek van J.R. Tolkien. Het verhaal gaat over hobbit Bilbo Balings, die samen met een groep dwergen de wereld in trekt en onderweg een beruchte, magische ring vindt. Het gaat vooraf aan de verhalen uit de bekende trilogie 'Lord of the Rings'.

poll

Waylon naar Songfestival

Waylon naar Songfestival

  • Goede keuze (61%)
  • Ik had liever een ander gehad (39%)
42109 stemmen