Dwight Dissels nu al dé sensatie van The Voice

UpdateMaar liefst 2,8 miljoen mensen zaten gisteravond aan de buis gekluisterd voor een spiksplinternieuwe editie van RTL's paradepaardje The Voice of Holland. Een groot soultalent werd voor coaches Miss Montreal, Guus Meeuwis, Waylon en Ali B tot het laatst bewaard. De nuchtere Dwight Dissels blies de studio omver en was binnen mum van tijd hét gesprek van de avond op sociale media.

Volledig scherm
© RTL

Direct bij de eerste noten van Dwights vertolking van 'End of the Road' (Boys II Men) draaiden de rode stoelen om. De blind audition leverde de kandidaat een staande ovatie van het publiek en de jury op.  

Waylon trok Dwight vervolgens zijn stoel op onder het motto 'over een paar jaar zit jij daar'. ,,Jezus, wat ben jij goed!'', schreeuwde de Wicked Ways-rocker uit. Na intensieve pogingen van alle coaches - met uitzondering van Miss Montreal die meende dat Dwight bij Waylon thuishoorde - om voor hun team te gaan, koos de zanger uiteindelijk voor Ali B.  

Volgens presentator Martijn Krabbé kan Dwight in één keer doorstoten naar de finale. Lachend: ,,It must be lonely at the top.''

Dwight zelf laat via Facebook weten de stroom aan reacties na gisteravond niet aan te kunnen. ,,Ik kom er niet aan toe ze allemaal te beantwoorden. Dus hierbij een big thank you! God bless you, big time!''