Volledig scherm
Dwight Dissels: niet de favoriet van jongeren. © ANP

Dwight: Vinchenzo gaat The Voice winnen

Tot veler verrassing viel topfavoriet Dwight Dissels (35) afgelopen vrijdag af voor de finale van The voice of Holland. ,,Eerlijk gezegd zag ik dat zelf ook niet aankomen."

Dwight Dissels stond gisteren alweer te zingen. De soulzanger repeteert voor een jongerenoptreden Nextgen in zijn kerkgemeenschap eind februari. ,,Maar verder heb ik een rustig weekend gehad. Een beetje bijkomen van alle hectiek", aldus de weggestemde topfavoriet. De kijkers thuis stemden op Pleun, Vinchenzo, Isabel en Thijs.

Je was topfavoriet om The Voice te winnen. Hoe groot was de teleurstelling?
,,Natuurlijk wil je zo ver mogelijk komen en winnen, maar ik heb alles gedaan wat in mijn macht lag. De nummers die ik uitgezocht had kwamen goed over. Ik denk niet dat ik veel anders had kunnen doen, al was ik ook verrast dat ik niet doorging naar de finale. Dat zag ik niet aankomen."

De finalisten Pleun, Vincenzo, Isabel en Thijs zijn allemaal nog geen twintig jaar. Ben je te oud voor de stemmers van The Voice?
,,Dat heb ik vaker teruggelezen op social media. Alsof The Voice Kids al begonnen is, maar ik snap wel dat die anderen erg aanspreken. Vinchenzo is een mooiboy met een geweldige stem, Thijs is de Nederlandse Justin Bieber. Als je naar hun achterban kijkt, dan is dat zeker een factor die mee telt. Waar ik op Instagram 13.000 volgers heb, zitten Pleun en Vinchenzo al boven de 35.000. Veel jonge stemmers hebben dan toch invloed op de uitslag."

Volledig scherm
De finalisten Thijs, Vinchenzo, Isabel en Pleun tijdens de halve finale. © ANP
Quote

Smaak en performan­ce spelen een belangrij­ke­re rol dan puur de muziek en het zingen

Zouden de finalisten dan op een andere manier gekozen moeten worden?
,,Daar ga ik niet over. Het programma heet The voice of Holland. Dat zou de doorslaggevende factor moeten zijn, maar feit is wel dat in de laatste liveshows smaak en performance een belangrijkere rol spelen dan puur de muziek en het zingen. Als jet zo zwart-wit bekijkt val ik gewoon minder in de smaak bij dit jongerenpubliek. Helemaal niet erg, maar wel iets waar je rekening mee moet houden."

Je had een droom om van zingen je beroep te maken. Is die nu aan duigen?
,,Integendeel, ik ben zelfs al in gesprek met producenten om handen en voeten te geven aan die droom. Vorige week zong ik op een babyborrel. Daar raakte ik schijnbaar ook veel mensen met mijn muziek. Dat geeft me dan zo'n stimulans om er iets mee te doen. Ja, ik denk dat het wel goed komt."

Wie gaat The Voice winnen?
,,Moeilijke vraag. Alle kandidaten kunnen zingen. Pleun zat het meest in de lift, maar ik denk dat het Vinchenzo wordt. Die valt het meest in de smaak. Ik ga ieder geval op hem stemmen. Ik hou van zijn stemgeluid, zijn manier van zingen en voorkomen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (11%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (16%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
29941 stemmen