Volledig scherm
© PR

Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts (71) overleden

Componist en producer Gerard Koerts is vandaag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat laten gitarist Hans Ziech en Koerts vrouw Ella weten. Ziech was in de jaren ‘70 en ‘80 met Koerts actief in de Haagse popgroep Earth and Fire.

Koerts overleed in Frankrijk, waar hij de laatste tien jaar met zijn vrouw woonde. Hij leed aan longproblemen en lag sinds maandag in coma in het ziekenhuis van Perpignan. ,,Hij was al een tijdje ziek, de laatste dagen ging hij hard achteruit’’, aldus Ziech. 

Koerts begon op 14-jarige leeftijd, met zijn tweelingbroer Chris, een muzikaal duo onder de naam The Singing Twins. Dat ontwikkelde zich later verder tot Earth and Fire. Gerard (op keyboards) en Chris (op gitaar) schreven verschillende nummers, waaronder de hit Weekend uit 1979, dat werd gezongen door Jerney Kaagman.

Nadat zijn broer later dat jaar de band verliet, ging Gerard door tot 1983. Daarna begon hij met Chris een muziekstudio en bracht twee albums uit onder de naam Earth and Fire Orchestra.

Gerard Koerts had in Frankrijk een zomer- en een winterhuis. Met zijn vrouw kreeg hij twee kinderen, een zoon en een dochter. Zijn zoon overleed een aantal jaar geleden. Chris Koerts woont ook in Frankrijk.

Volledig scherm
Earth&Fire op een oude promotiefoto met van links naar rechts Gerard Koerts, Jerney Kaagman, Ton van der Kleij, Hans Ziech en Chris Koerts. © anp
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’