Echtpaar Sneijder verklaart babynaam Xess Xava

UpdateYolanthe (30) en haar echtgenoot Wesley Sneijder (31) zijn met een verklaring gekomen van de naam die ze hebben gegeven aan hun donderdagavond geboren zoontje Xess Xava. Volgens Xenia Kasper, de manager van Yo, gaat het om een combinatie van meerdere namen die samenkomen in de naam die de baby kreeg. Yo heeft haar familieleden vrijdag een ketting gegeven met daaraan in goud de initialen XX van de boreling.

Poll

Yolanthe en Wesley hebben hun zoontje Xess Xava genoemd. Wat vind jij van de naam?

  • Ik vind het een mooie naam (22%)
  • De naam is niet naar mijn smaak (78%)
9189 stemmen

De naam Xess blijkt een mix van Xelly (de jongere zus van Yolanthe), Wes (de afkorting en roepnaam van Wesley) terwijl de laatste 's' een verwijzing is naar Sylvia: de moeder van Wesley Sneijder. De tweede naam van de baby - Xava - is volgens het stel een andere vorm van de naam van Yolanthes vader Xavier. Xavier overleed in 2007 op 53-jarige leeftijd op het Spaanse eiland Ibiza waar Yolanthe opgroeide. Hij ligt daar begraven. Yolanthe, die samen met Wesley een strandvilla heeft op het eiland, bezoekt haar vader als ze daar is.

Ketting met initialen
Xelly, Yolanthes zus, heeft vrijdag een foto op Instagram (zie onder) gezet. Daarop is een halsketting te zien waaraan de goudkleurige initialen van Xess Xava zijn bevestigd. ,,Een kado van mijn zus''. Xelly is blij dat ze is vernoemd, zo laat ze weten. ,,Ik voel me gezegend dat ik, mijn vader, Xess' grootmoeder en Wesley zijn vernoemd''. Turkse fans van Wesley hebben vrijdag een afbeelding van het geboortekaartje op Instagram gezet (zie onder). Of het om het officiële kaartje gaat is onbekend.

Xess Xava kwam donderdagavond ter wereld in een ziekenhuis in de Turkse stad Istanbul. Xenia Kasper verklaarde donderdag dat Yolanthe op een natuurlijk manier is bevallen. Het kerngezonde kleintje weegt ruim 3500 gram en is 53 centimeter lang. Yolanthe en Wesley keken langs uit naar gezinsuitbreiding. Dat lukte aanvankelijk niet wegens problemen met de vruchtbaarheid. Na een eierstokoperatie en hormooninjecties bleek Yo toch nog zwanger. Ze vertelde het goede nieuws op 14 februari (Valentijnsdag) aan haar man.

De reacties op de gekozen babynaam zijn divers. Vooral de afkorting van de voornamen en achternaam (XXS) doet de nodige wenkbrauwen fronsen, omdat extra extra small in verband wordt gebracht met de geringe lengte van de trotse vader. 

Yolanthe maakte het goed, zo meldde haar manager donderdag toen het nieuws over de geboorte bekend werd. ,,Zij en Wes zijn heel gelukkig''. Familieleden van Yolanthe en Wesley verblijven momenteel in Istanbul om bij het gelukkige gezin te kunnen zijn. Wesley heeft uit een eerder huwelijk als een zoontje: Jessey (9).