Ed Nijpels: Ik had een relatie met Linda de Mol

Voormalig VVD-leider Ed Nijpels (68) heeft naar eigen zeggen een relatie gehad met Linda de Mol. Dat doet de oud-minister uit de doeken in gesprek met EenVandaag. ,,Het is een goed bewaard geheim."

Nijpels en De Mol (54) leerden elkaar kennen tijdens de uitreiking van de Edisons. ,,Ik was toen fractievoorzitter van de VVD, en reikte de Edisons uit. Het was in 1983. Linda was toen een jaar of 20, ik was 32. Zij overhandigde op het podium de bloemen. Zo heb ik haar leren kennen", vertelt hij in de video.

Volgens Nijpels was de relatie met De Mol zijn eerste verhouding sinds hij actief was in de mediawereld. ,,Het was een goed bewaard geheim", vertelt hij lachend. ,,Maar nu niet meer", merkt EenVandaag-verslaggever Erik van Prooijen op. De romance tussen de twee zou echter slechts zes maanden hebben stand gehouden. Nijpels had het te druk met zijn carrière.

Verbijsterd

Linda de Mol ontkent in alle toonaarden dat de twee een relatie hebben gehad. ,,Een relatie? Ik ben echt serieus verbijsterd door deze opmerking", vertelt ze aan RTL Boulevard. ,,Ik ben één keer op zijn uitnodiging met hem uit eten geweest. Ik had verteld dat ik auteursrecht wilde gaan studeren en hij zei dat hij me daarbij misschien kon helpen met interessante info vanuit zijn beroep."

Er zou verder niets zijn gebeurd. ,,Een relatie is echt wel iets heel anders dan een etentje in mijn optiek. Heel heel erg raar dit."

Ed Nijpels in 2011.
Volledig scherm
Ed Nijpels in 2011. © ANP Kippa