Volledig scherm
© ANP Kippa

Edsilia Rombley wordt de ‘Jan Smit’ van het songfestivalfeest

Edsilia Rombley treedt niet alleen op tijdens Het Grote Songfestivalfeest volgende maand in de Ziggo Dome: de zangeres presenteert de show samen met Cornald Maas. Ze neemt de klus over van Jan Smit, die vanwege gezondheidsklachten zijn hele agenda leeg heeft gemaakt. Ook Buddy Vedder, Emma Wortelboer en Tim Douwsma krijgen een rol.

Edsilia zingt op het podium haar inzendingen Hemel en Aarde (1998) en On Top of the World (2007). In totaal treden 31 songfestivalacts uit 17 landen op, waaronder 21 voormalige winnaars. Een registratie van het concert wordt op 1 januari uitgezonden op NPO 3.

Jan Smit moet behalve de presentatie van het songfestivalfeest ook het nieuwe seizoen van Beste Zangers aan zich voorbij laten gaan. Zijn vrienden Nick & Simon nemen het eenmalig van hem over. Jan Smit kan overigens ondanks zijn stemproblemen wel zijn plek in de selectiecommissie blijven bekleden.

Lees hier: Drie van deze BN’ers gaan de presentatieklus klaren en dit is waarom.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6013 stemmen