Edwin Evers in tranen: 'Ik vond dit heftig maar erg gaaf’

videoEdwin Evers  (47) hield het vanmorgen in de bijna laatste uitzending van zijn Radio 538-ochtendshow niet droog toen een groot aantal collega's en vrienden hem in de studio toezong.  Vrijdag neemt Evers met een speciale, twaalf uur durende marathonuitzending afscheid van 21 jaar extreem vroeg opstaan voor een grote groep trouwe luisteraars. 

Evers zei vanmorgen, toen hij een Nederlandstalige bewerking van de klassieker We Are The World had gehoord, met natte ogen en een brok in de keel, dat hij ‘niet al te sentimenteel’ wil gaan doen in de laatste uitzending. ,,We gaan er gewoon een leuke dag van maken en een klein beetje terugblikken. Dat biedt ons de kans om mensen te bedanken die vaak aan de telefoon kwamen of artiesten die regelmatig te gast waren in de show.”

Het afscheidslied voor Edwin Evers werd begin december in het diepste geheim opgenomen met onder anderen Guus Meeuwis, Viggo Waas, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, Jan Smit, Jan Dulles, Nick en Simon, Frans Bauer, Glennis Grace en Trijntje Oosterhuis. ,,Wij zijn het team van Edwin Evers en gaan je missen”, zongen ze de dj toe. Bij het horen van de tekst van de ballade brak Evers heel even. ,,Ik vond dit heftig maar erg gaaf.”

Team

,,Wij zijn het team, van Edwin Evers. En wij als vrienden van de ochtendshow, willen wat geven. Dit is ons cadeau, met zijn allen in een lied. Je houdt er nu dan wel mee op, vergeet ons niet”, luidde het refrein.  Peter Heerschop schreef speciaal voor deze gelegenheid de tekst, de muziek werd ingespeeld door Jeroen Rietbergen (de levenspartner van Linda de Mol) en de Edwin Evers Band.

Ruim twee decennia lang ging bij Evers thuis elke werkdag om 4 uur ’s ochtends de wekker. Om voldoende fit te zijn voor zijn succesvolle show Evers Staat Op, kroop de koning van Radio 538 soms al vóór het Achtuurjournaal onder de dekens. ,,Ik werd wel een beetje moe van al dat móeten’’, vertelde de dj uit het Overijsselse Hardenberg recent. ,,Dat je naar bed moet terwijl je zó graag die voetbalwedstrijd nog wilt zien.’’

Op de vraag hoe lastig dit levensritme was voor relaties, antwoordde de vrijgezelle Evers: ,,Je zit toch met iemand in huis die elke dag vroeg naar bed gaat. Dat is natuurlijk hartstikke ongezellig. Ik merk ook dat je er een beetje egoïstisch van wordt. Op de momenten dat ik vrij was, wilde ik in extreme mate niks meer. Alleen maar doen waar ík zin in heb. En dat werkt niet in een relatie, want dan moet je altijd wat. Dat kost me moeite.’’ 

Frank Dane neemt het stokje over van Edwin Evers. 

Nieuw! Luister nu naar de AD Media Podcast waarin onze mediadeskundigen (Angela de Jong, Dennis Jansen, Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam) de meest opvallende mediafragmenten van 2018 bespreken (Abonneer je hier via iTunes)

Bekijk hier de hele clip:

Edwin Evers tijdens zijn voorlaatste show.
Volledig scherm
Edwin Evers tijdens zijn voorlaatste show. © screenshot 538
Volledig scherm
© Radio 538
  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.