Volledig scherm
PREMIUM
Topactrice Carine Crutzen. © Erik Smits

‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

Carine CrutzenTopactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.

Volledig scherm
Het Limburgse Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland. © ANP

Daar zat ze dan, in een vakwerkhuisje in Vijlen. Alleen, in de herfst van 2015. Moeder dood, vader dood, hun as uitgestrooid in Limburgse beekjes. ,,Nadat mijn ouders waren gestorven, was het alsof mijn hele jeugd dood was. Er was iets wezenlijks weg. Ik had niet gedacht dat het zo’n impact zou hebben. Ik koos ervoor terug te keren naar de streek waar ik vandaan kwam, waar het is begonnen.”

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld
    Update

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
8246 stemmen