RTL
Volledig scherm
PREMIUM
© RTL

Een kijkje in de wereld van reality-tv: ‘spotter’ legt wurgcontract en draaiboek bloot

Producenten en zenders maken doelbewust misbruik van kwetsbare kandidaten van realityseries. Dat stelt oud- tv-maker Sebastiaan Beens, die werkzaam was binnen het genre dat na een aanranding in De Villa zwaar onder vuur ligt. Hij deelde met deze krant een ‘dwingend’ programmacontract dat deelnemers ‘van al hun vrijheden berooft’.

 1. 'Aanrander' De Villa: Eerlijk gezegd vind ik niet dat ik iets fout heb gedaan
  Play
  video

  'Aanrander' De Villa: Eerlijk gezegd vind ik niet dat ik iets fout heb gedaan

  In de uitzending van #BOOS is nog meer duidelijk geworden wat er allemaal achter de schermen gebeurde bij het van de buis gehaalde De Villa. De kandidate die in een aflevering van de realityserie werd aangerand, vertelt in de YouTube-serie aan Tim Hofman haar verhaal. ‘Ik wil heel duidelijk laten weten dat het niet oké is wat daar is gebeurd.’ Ook de beschuldigde, José, laat van zich horen.
 2. Het lot van Temptation Island? ‘Wil Peter van der Vorst een veredelde hoerenkast runnen?’
  PREMIUM

  Het lot van Temptation Island? ‘Wil Peter van der Vorst een veredelde hoerenkast runnen?’

  Verdwijnt na De Villa ook Temptation Island van de buis? Nu RTL een onderzoek instelt naar hoe dit type programma's tot stand komt, behoort dat serieus tot de mogelijkheden. De realityshows zijn razend populair en hebben vele fans. We legden vier columnisten van deze site de stelling voor: ‘Een programma als Temptation Island kan in deze tijd nog steeds, zolang kandidaten dingen doen uit vrije wil en niet over grenzen worden geduwd zoals in De Villa.’