Volledig scherm
© Avrotros

Een Tegen 100 verhuist van NPO 1 naar RTL 4

UpdateEen Tegen 100 verdwijnt bij de publieke omroep. De spelshow verhuist naar RTL 4. Presentatrice Caroline Tensen verhuist mee. Dat bevestigt omroep AVROTROS aan deze website.

Tensen tekende vandaag een contract bij RTL. Voor de publieke omroep zal ze in ieder geval nog een heel nieuw seizoen van DNA Onbekend op NPO 1 maken. 

Naast Eén Tegen 100 stond al lange tijd een rode vlag. De afgelopen jaren ontstond een discussie of het programma wel voldoende past bij de publieke omroep en het niet ‘slechts’ onder het genre amusement valt. 

Uit die discussie ontstond de zogeheten ‘selectiviteitstoets'. Programma's moeten een bepaalde doelgroep bereiken. Voor NPO 1 is dat in de leeftijd 13-49 jaar. Een Tegen 100 voldeed al twee keer niet aan die eis. ,,Aan de kijkcijfers lag het zeker niet", aldus een woordvoerster. De quiz trok steevast dik een miljoen kijkers. ,,Het is ontzettend jammer dat het programma niet meer terugkeert, dat mag duidelijk zijn.”

Eén Tegen 100 werd in 2000 door Endemol in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels wordt het ook uitgezonden in Amerika, Australië en Spanje. De spelletjesshow was van 2007 ook al twee jaar op RTL 4 te zien. Daarna verhuisde het terug naar de NPO.

Volledig scherm
© NPO

Poll

Eén Tegen 100 naar RTL 4

  • Ik blijf graag kijken (47%)
  • Jammer, ik zie het graag op NPO 1 (53%)
7233 stemmen