Volledig scherm
PREMIUM
De Staat is de derde en laatste headliner van Lowlands en sluit de vrijdag van het festival af met een speciaal voor Lowlands ontworpen show. © ANP Kippa

Eerste festivaldag Lowlands allerminst het gevreesde duet van stortregen en windstoten

Op de eerste dag van Lowlands bleek maar weer eens dat het festival geen dure headliners nodig heeft voor een uitgelaten sfeer op het terrein.

Volledig scherm
De Britse popzangeres Anne-Marie treedt op tijdens de eerste dag van de 27e editie van muziekfestival A Campingflight to Lowlands Paradise. © ANP

De wolk van nostalgie die de 50ste verjaardag van festival Woodstock de afgelopen week liet opstijgen, ging gepaard met een vrijwel net zo sterke regen aan verzuchtingen. Kern daarvan: die tijd is voorbij, de sfeer van toen komt nooit meer terug.

De droom van love, peace & understanding stierf niet lang na Woodstock een pijnlijke dood. De bloemenkinderen spelen niet langer buiten. Dat de jubileumeditie van Woodstock aan (financiële) desorganisatie ten onder ging was voor de heimwee overmande hippies tekenend: liefde is niet langer genoeg voor deze generatie festivalfans.