Johnny Depp en Alice Cooper.
Volledig scherm
Johnny Depp en Alice Cooper. © EPA

Eerste namen Lowlands zijn bekend

Johnny Depp, naast acteur ook gitarist van de band Hollywood Vampires, staat deze zomer op het Lowlands Festival. Daar zijn ook onder andere The Chemical Brothers, Liam Gallagher en The Opposites te zien.

Vanochtend zijn de eerste 55 namen bekendgemaakt. Hollywood Vampires is deze zomer in Europa aan het toeren. In die band zitten naast Depp ook Alice Cooper en Aerosmith-gitarist Joe Perry. 

Voor de Nederlandse rapgroep The Opposites betekent Lowlands een comeback: Twan van Steenhoven en Willem de Bruin traden de afgelopen vijf jaar niet meer samen op, op twee kleine optredens vorig jaar na.

Ook Foals, Lewis Capaldi, London Grammar en Michael Kiwanuka treden op tijdens de 28e editie van het festival. En Stormzy, Bring Me The Horizon, Eefje de Visser, Tom Walker en Typhoon zijn van de partij.

Het driedaagse Lowlands vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 23 augustus in Biddinghuizen. In totaal treden zo’n 250 acts op. Niet alleen muziek, maar ook theater, komedie en literatuur staan centraal. Aanstaande zaterdag gaat de kaartverkoop van start.