Koningin Margrethe van Denemarken draagt graag bont, zoals hier tijdens een staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Denemarken in 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Margrethe van Denemarken draagt graag bont, zoals hier tijdens een staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Denemarken in 2017. © Brunopress

Eigengereide Deense koningin zorgt weer voor bonje in de familie

Ze rookt de ene sigaret na de andere, draagt ongegeneerd bontjassen en jaagt zo nu en dan haar naaste familieleden in de gordijnen. Het eigengereide gedrag van de Deense vorstin Margrethe (82) zorgt (wederom) voor een koninklijke crisis. ,,Ze neemt geen blad voor de mond.’’

7 reacties

 • Lydia Rekker

  2 maanden geleden
  De koningshuizen hebben meer geld & bezit dan ze in hun hele leven, en dat van hun (kinds)kinderen, zouden kunnen opmaken....waarom zijn dan nog bijdragen via de staat van de bevolking nodig?? Verzorg je eigen hachje en lig ons burger niet nog extra op de zak! Je laatste hemd hééft géén jaszakken......
 • Roeland Van de Wal

  2 maanden geleden
  Angélique Broekman: U bent pro koningshuis?Mag van mij hoor.Neemt u mijn deel van de belastings bijdrage voor het koningshuis even over?
 • Mark Stuurman

  2 maanden geleden
  Is het dan beter om een president te hebben? Trump, Erdogan, Bolsonaro, Putin, die malloot van de Filipijnen. Deze komen spontaan bij mij op en meer voorbeelden zijn er zat in de geschiedenis. In Nederland en Denemarken kan je meer zeggen over je staatshoofd dan in Turkije of Rusland.
 • Angélique Broekman

  2 maanden geleden
  Waarom zo weinig respect? Gelooft u werkelijk dat een monarchie niets betekent? Ik denk dat er met mij nog velen zijn die zich prettig voelen bij de koningshuizen. Het opheffen van de monarchie, lost de problemen van het land niet op. Vele vorsten bewijzen nog steeds een hoop eer aan hun mensen. In bepaalde landen meer als anderen. Maar over een "poppenkast" spreken getuigt niet van respect.
 • Hagendoorn

  2 maanden geleden
  Twee markante vrouwen M. J.
 1. Deense koningin ontneemt kleinkinderen hun titels van prins en prinses: ‘We zijn allemaal verdrietig’
  PREMIUM

  Deense koningin ontneemt kleinkinde­ren hun titels van prins en prinses: ‘We zijn allemaal verdrietig’

  Crisis in de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe (82) heeft besloten om vier van haar kleinkinderen de titel van prins en prinses af te nemen. Zij voelen zich vernederd, terwijl Margrethe juist beweert hen een dienst te bewijzen door hen ‘een vrij leven zonder koninklijke beperkingen’ te gunnen. Deense royaltyexperts menen dat de koningin vooral haar zoon Joachim, vader van de vier, wil treffen. ,,Ze had hem al naar Frankrijk ‘gedeporteerd’. En nu dít.”
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”