Volledig scherm
PREMIUM
Vertrouwd beeld uit AstroTV: kijker vraagt om hulp, medium weet raad. © .

Einde aan AstroTV: ‘Er zitten écht mensen met een bepaalde gave’

Na dertien jaar verdwijnt het roemruchte AstroTV van de buis. Kijkers smulden van de dure adviezen van mediums, maar felle kritiek was er ook. ,,Ik heb er altijd met de beste intenties gezeten.’’

Nee, de toekomstvoorspellers van AstroTV willen niet zeggen of ze het einde van AstroTV al maanden in de sterren zagen staan. ,,Ik verwijs je door naar Talpa en onze producent SMS BV”, zegt medium Daniëlle Nijhuis. Ze is sinds vijf jaar op de buis bij AstroTV en haalde recent het nieuws omdat ze anderhalf jaar gestalkt werd. Ook Mirjam van Mourik, presentator sinds 2015, houdt het kort. ,,Nee, heel verrast ben ik niet,” stelt ze. Of ze het jammer vindt? ,,Daar ga ik niets over zeggen.”

AstroTV is een programma dat al sinds 2006 dagelijks wordt uitgezonden, en waarin mediums kijkers live voorzien van spirituele adviezen. Bellers betalen daarvoor 90 cent per minuut. Maar per 1 januari verdwijnt het van de buis. Volgens Talpa Network hangt het besluit ‘samen met de aangescherpte positionering’ van de zender. ,,Net5 heeft sinds enige tijd een vrouwelijk profiel”, verduidelijkt zegsvrouw Jacqueline Hekkers van Talpa. ,,AstroTV past daar minder goed in.”