Volledig scherm
Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger in Terminator: Dark Fate. © AP

'Einde aan Terminator-serie na floppen Dark Fate'

Er lijkt definitief een einde te komen aan de reeks Terminator-films nu het nieuwste deel in die serie, Dark Fate, lijkt te floppen. In Amerika bracht de film - kosten 185 miljoen dollar - in het eerste weekend slechts 29 miljoen dollar in het laatje. Aanzienlijk minder dan waarop de makers en studio Paramount hadden gehoopt.

The Hollywood Reporter meldt op basis van ingewijden dat er te weinig animo is om voort te borduren op de succesreeks. 

Klassiekers

De Terminator-serie verhaalt over een post-apocalyptische toekomst waarin een zelfdenkend computersysteem genaamd Skynet de macht grijpt op aarde. Dit computernetwerk probeert met geavanceerde robots , Terminators,  de mensheid uit te roeien. De belangrijkste rode draad in de reeks is dat Skynet meerdere robots naar het verleden stuurt om de jonge versie van toekomstig verzetsleider John Connor en zijn moeder uit de weg te ruimen en zo het verzet tegen Skynet in de toekomst te breken.

De eerste twee films uit 1984 en 1991 werden gemaakt door regisseur James Cameron en gelden als klassiekers. De delen daarna waren aanzienlijk slechter en presteerden matig aan de boxoffice. Voor het zesde deel, Dark Fate, keerden Cameron en zijn hoofdrolspelers Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger terug. De recensies waren redelijk positief, maar het publiek lijkt de films grotendeels links te laten liggen. Met het open einde leken de makers te hinten op een vervolg.

In Nederland trok de film het afgelopen weekend 50.000 bezoekers naar de bioscopen. Het floppen van Terminator: Dark Fate is slecht nieuws voor producent Skydance, die eerder dit jaar ook al Gemini Man van Will Smith slecht zag scoren. Het bedrijf werkt momenteel aan de nieuwe Top Gun-film en deel 7 in de reeks Mission: Impossible-films.