Volledig scherm
Regisseur Roel Reiné. © ANP

Eindhovense Roel Reiné gaat voor Steven Spielberg serie Halo draaien

Roel Reiné gaat twee afleveringen van de ambitieuze nieuwe serie Halo van de Amerikaanse tv-zender Showtime maken. De Nederlander, die al een flink aantal jaar woont en werkt in Hollywood, is een van de vier regisseurs die aan het project werken. Halo wordt geproduceerd door Amblin, het bedrijf van Steven Spielberg die ook optreedt als producent.

,,Ik heb nog nooit zoveel voorbereiding en zoveel draaidagen gekregen als voor deze serie", vertelt Reiné. ,,Mijn voorbereidingen gaan deze maand beginnen, terwijl ik pas in januari ga draaien." Amblin heeft de Nederlander gekozen na het zien van zijn films Michiel de Ruyter en Redbad en afleveringen van de tv-serie Knightfall (met Mark Hamill).

De Halo-reeks is een van de populairste gamereeksen van de laatste twintig jaar. Een tijdje geleden werd al bekendgemaakt dat Showtime verantwoordelijk zou gaan worden voor de Halo-serie. Acteurs Natascha McElhone, Bokeem Woodbine en Pablo Schreiber zijn in grote rollen gecast. De serie zal in totaal negen afleveringen tellen.

Momenteel werkt Reiné voor History Channel aan een serie over de Amerikaanse president George Washington. De opnames vinden plaats in onder meer Roemenië. Washington (1732-1799) was opperbevelhebber van de koloniën tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) en werd daarna de eerste president van de Verenigde Staten.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’