Volledig scherm
Bob Dylan. © EPA

Elektrische gitaar Bob Dylan geveild voor 416.000 euro

Een gitaar van Bob Dylan is gisteren voor 490.000 dollar (416.000 euro) van de hand gegaan. Dat meldt veilinghuis Julien, dat de elektrische gitaar Fender Telecaster uit 1965 in New York veilde.

Volledig scherm
De gitaar. © Photo News

Dylan schreef muziekgeschiedenis met de gitaar. Zo speelde hij op het instrument tijdens zijn wereldtournee in 1966. Daarvoor maakte de wereldster bijna altijd gebruik van een akoestische gitaar.

De elektrische gitaar behoorde toe aan gitarist en liedjesschrijver Robbie Robertson en werd volgens het veilinghuis behalve door Dylan ook bespeeld door muzieklegendes als George Harrison en Eric Clapton. Het veilinghuis gaf geen informatie over de nieuwe eigenaar.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.