Ellen ten Damme is geliefde ekster Arie kwijt

Ellen ten Damme (48) is haar bijzondere huisdier Arie kwijt. Ekster 'Arie L Ekster' vloog dinsdag weg tijdens haar bezoek aan De Maaspoort in Venlo, meldt het Limburgse theater. Ten Damme gaf maandag in de studio van Radio 5 nog een interview over haar innige band met Arie.

Volledig scherm
© bruno

Ellen trad dinsdag op in Venlo als onderdeel van de theatertour Thuis bij Ellen. Arie vloog weg tijdens het opnemen van een promotiefilmpje. Er wordt nog steeds gezocht naar de ekster die een grote rol speelt in Ellens leven.

Tour op losse schroeven
Normaal gesproken draagt Arie L Ekster een bandje met daaraan een lijn, zodat hij niet te ver weg kan vliegen. Voor het filmpje was de lijn afgedaan, waarna Arie zijn kans greep en wegvloog. De Maaspoort voelt zich volgens een woordvoerster enorm schuldig om wat er is gebeurd. ,,Er zijn inmiddels heel wat (zoek)uren verstreken en Arie is nog niet terecht.''

Arie L Ekster is het huisdier van Ellen ten Damme en speelt daarnaast een grote rol in haar theatertour Thuis bij Ellen. Het is noodzaak dat Arie wordt gevonden, anders kan de tour ook niet doorgaan.

,,Op naar radio 5, mét Arie L Ekster (er is ook een nummer over hoe Arie en ik elkaar ontmoet hebben op CD Alles Draait)'', twitterde Ten Damme dinsdag nog, bij een foto van de kraaiachtige in haar auto. Op Dierendag, 4 oktober, kreeg Arie L onbijt op bed.