Ellie Lust gaat met politie op patrouille in het buitenland

videoPolitieagent en -woordvoerder Ellie Lust gaat voor een nieuw AVROTROS-programma op patrouille met collega's in het buitenland. Zij ruilt de vertrouwde straten van Amsterdam in voor die van Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco, zo maakte de omroep vandaag bekend.

Het programma Ellie op patrouille, dat vanaf 27 februari te zien is, geeft volgens AVROTROS een uniek inkijkje in de wereld van de buitenlandse politiekorpsen.
In elke aflevering staat een ander land of een andere stad centraal. In Colombia duikt Lust in de wereld van de drugshandel, in Kenia loopt zij mee met collega's die kinderprostitutie bestrijden en in San Francisco wordt de Amsterdamse geconfronteerd met de vele daklozen in de Amerikaanse stad.

Ellie Lust over het nieuwe programma:  ,,Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland. Ik heb veel gezien en meegemaakt. Veel ook dat ik in mijn politiecarrière hier nog nooit heb gezien. Het is prachtig om de kijker daarin mee te mogen nemen.''

Volledig scherm
© ANP Kippa