Elliot Page bij Oprah Winfrey.
Volledig scherm
Elliot Page bij Oprah Winfrey. © Photo News

Elliot Page over transitie: ‘Nu voel ik me alsof ik eindelijk gewoon kan bestáán’

The Umbrella Academy-acteur Elliot Page (34) heeft voor het eerst sinds zijn coming-out als transgender een openhartig tv-interview gegeven. Dat deed hij bij Oprah Winfrey in haar programma Oprah Conversations op Apple TV+.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Hollywood prijst coming-out Elliot Page: ‘Je hebt deze wereld toleranter en liefdevoller gemaakt’
  Play

  Hollywood prijst co­ming-out Elliot Page: ‘Je hebt deze wereld toleranter en liefdevol­ler gemaakt’

  De coming-out van Elliot Page is door collega’s en vrienden zeer positief en liefdevol ontvangen. Page maakte via een post op sociale media bekend voortaan als ‘hij’ en ‘hen’ aangesproken te willen worden, al noemt Elliot zichzelf non-binair, wat inhoudt dat hij zich noch als vrouw, noch als man identificeert. De moed van Page dit publiekelijk te delen wordt volop geprezen.