Volledig scherm
Sir Elton John op het podium in Amsterdam, begin juni. © ANP

Elton John keek dood in de ogen

Elton John heeft een bijna-doodervaring gehad. In zijn nieuwe biografie, Me, vertelt hij erover, aldus de Amerikaanse showbizzsite People.

Elton (72) zou ‘24 uur verwijderd zijn van de dood na een infectie die hij kreeg na een operatie tegen prostaatkanker. Hij heeft toen gebeden: ,,Laat me alstublieft niet dood gaan, laat me alstublieft mijn kinderen weer zien.”

Het gebeurde in 2017, toen de prostaatkanker die door een routinecheck was ontdekt werd behandeld. De operatie was een succes, maar tien dagen later kreeg hij pijn tijdens een optreden. Ook scheidde zijn lymfklieren iets af. Een tijd later kwam hij terug van een tour in Zuid-Amerika, en begon hij in het vliegtuig erg te trillen. Hij voelde zich naar eigen zeggen ‘slechter dan ooit’. En ‘gezien de katers die ik in de jaren '70 en '80 heb gehad wil dat wat zeggen'. In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij er zo ernstig aan toe was ‘dat ze niet eens de apparaten hadden om me te helpen’.

Tweede operatie
Uiteindelijk werd hij op een andere plek geholpen met een tweede operatie, waarbij ze de vloeistoffen uit zijn lymfklieren haalden. Hij kreeg te horen dat hij in Zuid-Amerika een ernstige infectie had opgelopen en dat hij dood was geweest als hij niet op tijd was behandeld. John weet dat hij zich gelukkig mag prijzen, maar op dat moment voelde hij dat niet zo. Hij vroeg zich constant af ‘of ik dood zou gaan'..

Door deze ervaring heeft Elton John besloten niet meer op tour te gaan - vandaar zijn huidige afscheidstournee - en meer tijd met zijn gezin door te brengen. ,,Het was alsof ik een ander leven voorgehouden kreeg, een leven waar ik meer van hield dan het leven op tournee", schrijft hij. ,,Muziek was het meest geweldige, maar het is niet zo mooi als Zachary die kletst over wat er is gebeurd tijdens voetbaltraining.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
11927 stemmen