Volledig scherm
Elton John © Photo News

'Elton John schrapt concerten om bij bruiloft Harry en Meghan te zijn'

Elton John schrapt twee concerten om het langverwachte huwelijk van prins Harry en Meghan Markle bij te wonen. Gezien zijn goede relatie met de Britse Royals is het geen verrassing. Dat meldt Daily Mail

Volledig scherm
Prins Harry en Meghan Markle © EPA

Volgens de Britse tabloid gaat het om twee concerten in Las Vegas. De optredens zouden plaatsvinden op 18 en 19 mei. Die zouden nu gecanceld zijn zodat hij op 19 mei aanwezig kan zijn bij het sprookjeshuwelijk van de Britse prins en de Amerikaanse actrice.

De 70-jarige Elton John, die onlangs zijn laatste wereldtour aankondigde, is al jaren bevriend met het Britse koningshuis. Hij had een hechte band met prinses Diana, de moeder van Harry, die in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. 

Gast

In 2011 was Elton John ook te gast bij de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

Elton Johns nummer Candle in the wind werd een hit nadat hij het had gezongen op de begrafenis van Diana in 1997 in de Westminster Abbey.

  1. Waylon in DWDD: slim opwarmertje Songfestival of ordinaire reclamestunt?
    PREMIUM

    Waylon in DWDD: slim opwarmertje Songfestival of ordinaire reclamestunt?

    Het blijft merkwaardig: Waylon speelt vanaf vanavond een week lang potentiële Songfestivalnummers in De Wereld Draait Door (DWDD), maar de keuze voor hét nummer is allang gemaakt. Wat is het doel van een dagelijks optreden (tot en met donderdag) in het kader van het aanstaande liedjesspektakel in Lissabon, als de mening van het publiek toch geen enkele rol speelt? Is hier sprake van ordinaire Waylon-promotie en mag dat wel bij de publieke omroep?