Volledig scherm
PREMIUM
© Youtube

Elvis en Lisa Marie Presley postuum in duet: 'Hij zong gospel met passie'

Een postuum album van Elvis Presley? Niets bijzonders. Maar het vandaag verschenen gospelalbum biedt behalve veel bekend materiaal ook iets nieuws: een ‘duet’ met zijn inmiddels 50-jarige dochter Lisa Marie.

Volledig scherm
© Marcel Wagena000

Verwonderlijk is het niet dat Elvis Presley ruim 40 jaar na zijn dood nog elk jaar het lijstje met best verdienende overleden artiesten aanvoert. De concurrentie wordt weliswaar steeds heviger, nu ook Michael Jackson, Prince en George Michael zich aan gene zijde hebben begeven, maar de nalatenschap van Presley blijft floreren.

Niet alleen dankzij de kaartverkoop voor landgoed Graceland, maar ook door een formidabele reeks postume compilatie-albums. Gisteren verscheen het 107de deel in een reeks die onder meer kerstplaten, opgedoken concertopnames en – sinds enkele jaren – ook nieuwe instrumentaties door het Royal Philharmonic Orchestra omvat.

De nieuwste loot biedt weer een noviteit. Op gospelcollectie
Where No One Stands Alone gaat The King postuum in duet met zijn dochter Lisa Marie. Haar vader overleed toen zij 9 jaar was; 41 jaar later verzorgt ze de tweede stem op de titelsong, die Elvis zelf zong op de elpee How Great Thou Art uit 1967.