Elvis Presley tijdens zijn '68 Comeback Special op NBC
Volledig scherm
Elvis Presley tijdens zijn '68 Comeback Special op NBC © Gary Null, NBCU Photo Bank via Getty Images

Elvis-film weer dikke hit in de Nederlandse bioscopen

De muziekdocumentaire Elvis: That's the way it is, uit 1970, is opnieuw een hit in de Nederlandse bioscopen. De film was woensdag eenmalig weer op het grote doek te zien ter gelegenheid van de 85e geboortedag van The King. In totaal kochten meer dan 25.000 mensen een kaartje voor de film, meldde distributeur Warner Bros vandaag.

De film is een registratie van het legendarische optreden dat Elvis Presley in de zomer van 1970 gaf in het Las Vegas International Hotel. De documentaire van regisseur Denis Sanders toont zowel de voorbereidingen op het concert als grote delen van het optreden zelf.

Ook is er een half uur extra materiaal aan de film toegevoegd dat niet eerder in de bioscoop te zien was. Het gaat onder meer om een generale repetitie van Suspicious Minds en de concertregistratie van Don't Be Cruel.

Elvis Presley zou op 8 januari 85 jaar zijn geworden. The ‘king of rock-’n-roll’ overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval, maar heeft nog steeds vele fans. Op verschillende plekken werd dan ook stilgestaan bij zijn verjaardag.