Emile Ratelband (66) heeft een nieuwe, 25-jarige liefde

UpdateEmile Ratelband (66) heeft een half jaar nadat zijn vriendin Gitta plotseling overleed opnieuw geluk gevonden in de liefde. De positiviteitsgoeroe is gevallen voor de 25-jarige nanny Linda Snel: een onderwijzeres uit Bergen op Zoom. ,,We zijn nu ongeveer twee maanden een liefdespaar en heel erg gelukkig met elkaar''.

Volledig scherm
© ANP

Ratelband, die woont bij de Gelderse plaats 's-Heerenberg - schakelde de Brabantse in als nanny om hem te helpen met de zorg voor zijn twee jonge kinderen, Royce (8) en Emilio (6), die hij sinds zijn scheiding een dag in de twee weken onder zijn hoede heeft. ,,Omdat ik het regelmatig druk heb met het geven van lezingen in binnen- en buitenland, kwam die dag niet altijd goed uit. Als ik de bezoekdag wilde verplaatsen stribbelde mijn ex tegen en mocht ik de kids meestal helemaal niet meer zien. Om dat te voorkomen heb ik een kindermeisje in de arm genomen die er voor Royce en Emilio op dagen dat ik er niet was''.

Al snel sloeg de vonk tussen hem en de nieuwe oppas (zie foto onder) over. ,,Dat is feitelijk in augustus gebeurd toen we met z'n allen op vakantie zijn geweest. Een heerlijke, liefdevolle en romantische tijd was dat''. Ratelband is, zoals hij het zelf omschrijft, 'smoorverliefd'. Hij maakte zijn romance woensdag bekend in de Telegraaf. ,,Linda voelt me goed aan en de kinderen kunnen uitstekend met haar opschieten. Ze vervult niet alleen een soort parttime moederrol, maar spijkert mijn kroost thuis ook een beetje bij. Ik ben erg ontevreden over het niveau van de lessen die ze krijgen op de basisschool waar mijn ex ze op heeft gedaan. Linda pakt de steken op die ze op dat schooltje laten vallen''.

Latrelatie
Emile en zijn Linda - die op haar Facebook-pagina stelt een relatie te hebben - wonen (nog) niet samen. ,,We hebben een mooie latrelatie'', zegt hij. ,,Mijn geliefde komt meestal vrijdag naar mij toe en gaat maandag weer terug naar haar woonplaats. Doordeweeks reis ik vaak af naar Bergen op Zoom om bij haar te kunnen zijn. Dan blijf ik gezellig een nachtje slapen''.

Over het leeftijdsverschil van 41 jaar ligt Emile niet wakker. ,,Tuurlijk niet. Ik ben een gezonde vent met een goed stel hersens en smaak. En ik doe nu als het ware een omgekeerd Patricia Paaytje. Zij, net zo oud als ik, heeft een 24-jarige man''. En Linda vindt het contrast in jaren prima. ,,Voor haar maakt het geen bal uit. Haar stelling is: als je maar gelukkig bent in de onvoorspelbare tijd die je als relatiepartners samen hebt''. Linda steunt Emile in de strijd met zijn ex. ,,Ze probeert zich zo onafhankelijk mogelijk op te stellen in de ruzie die ik heb met mijn ex Moon. Ze hoort natuurlijk wel eens wat van de kinderen, maar brieft dat niet door naar mij. Erg netjes! En Royce en Emilio worden niet door haar beïnvloed. Hooguit is positieve zin. Ze laat mij en de kinderen volledig in hun waarde''.

Verdriet
In april dit jaar verloor Ratelband zijn vriendin Gitta. Ze overleed op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Haar overlijden kwam als een shock en Emile is er nog niet overheen, zegt hij. ,,Het was een drama, maar eigenlijk kon ik de draad drie weken na haar dood alweer een beetje oppakken. En Linda - een moordvrouw -  helpt me het verdriet verder te verwerken''.

De rechtbank in Dordrecht heeft positiviteitsgoeroe Emile Ratelband in september deels vrijgesproken van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw. Hij werd niet veroordeeld voor bedreiging. Wel kreeg hij een geldboete van 750 euro, omdat hij zijn voormalige echtgenote Moon van Buuren heeft geschopt. Emile is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan. Wanneer dat dient is nog onbekend. ,,Ik blijf strijden voor gerechtigheid en wil uiteindelijk, samen met mijn Linda, de draad van mijn leven weer voor de volle honderd procent oppakken''.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
17735 stemmen