Emile Ratelband (69) zoekt draagmoeder om weer vader te kunnen worden

updateDe momenteel alleenstaande positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (69), die uit drie inmiddels gestrande relaties zeven kinderen kreeg, wil dolgraag nog een keer vader worden. Hij doet op sociale media een dringende oproep aan potentiële draagmoeders zich bij hem te melden. ,,Stuur me je 06 om de details te bespreken'',  aldus Ratelband. 

Uit zijn post blijkt dat hij geïnspireerd raakte na een kennelijk 'spiritueel bezoek' dat hij bracht aan een stel dat net ouders is geworden van een jongetje. ,,Eén te mogen zijn met zo'n lief klein mannetje, het vast houden en zijn onschuld voelen. Na deze ervaring zoek ik een draagmoeder'',  kondigt hij aan.  De volgers van Ratelband reageren met gemengde gevoelens op zijn aankondiging. Ze adviseren hem zich te concentreren op zijn rol als opa en zijn vurige kinderwens zo langzamerhand los te laten. 

Volgens Ratelband, zo vertelde hij vanmorgen aan deze site, gaat het om een bloedserieuze wens. ,,Ik heb na mijn omroep via privéberichten al vijf of zes reacties gekregen van vrouwen. Voordat ik met een daarvan in zee ga, moet eerst worden uitgezocht of het om grappenmaaksters of geldwolvinnen gaat: dames die astronomische bedragen vragen voor hun draagmoederschap.'' Ratelband stuurt aan op kunstmatige inseminatie, omdat hij absoluut geen seksuele relatie wil met de moeder van zijn toekomstige kindje. ,,Ik heb slechte ervaringen met vrouwen en geen zin meer in gedoe. Na de bevalling zal de draagmoeder de baby per direct aan mij moeten overdragen. Ik wil het zelf en op mijn manier opvoeden. Bedoeling is dat het kindje hooguit eens per maand even bij de moeder mag zijn.'' 

Platonisch

De positiviteitsgoeroe realiseert zich dat zijn kinderen - drie zoons van 42, 38 en 9 jaar en vier dochters van 42, 28, 17 en 11 jaar - wellicht vreemd zullen opkijken dat hun vader weer vader wil worden. ,,Het gaat nu om mij'', benadrukt hij. De kans dat hij vader wordt, schat hij in als 'zeer groot'. ,,Ik heb er al zeven, kan volgens een betrouwbare paragnost 99 jaar worden en heb - dat weet ik zeker - nog altijd sterk zaad.'' Ratelband, zo stelt hij, wil nooit meer een relatie met een vrouw. ,,Er zijn zat vrouwen die mij willen, maar ik zweer tegenwoordig bij platonische relaties: een broer-zusverhouding. Heerlijk rustig en overzichtelijk.  Nadeel is wel dat zo'n constructie niet tot kinderen zal leiden. Dus daarom is een draagmoeder zeer welkom.''

Emile Ratelband, die zich vorig jaar bekeerde tot het boeddhisme, heeft twee jonge kinderen met zijn ex-vrouw Moon. Verder heeft hij nog vijf kinderen uit eerdere verbintenissen. Na zijn geruchtmakende de scheiding van Moon - hij zou haar fysiek en verbaal hebben mishandeld - kreeg hij een relatie met Gitta. Zij overleed plotseling in april 2015 op 45-jarige leeftijd. Daarna sloeg de vonk over tussen hem en lerares Linda, de 41 jaar jongere oppas van zijn jongste kinderen. Die relatie hield twee jaar stand en strandde in september 2017.  Reden was dat Linda, aldus Ratelband, op zoek was naar een 'serieuze relatie'. ,,Zij wil een toekomst opbouwen met een jongere man en ik pas niet meer in dat plaatje'', vertelde hij na de breuk. Eerder verklaarde hij dolgraag kinderen met Linda te willen hebben. ,,Ik wil ooit nog steeds de oudste vader van Nederland worden."

Begin dit jaar werd duidelijk dat zijn affaire met een 21-jarige, streng gelovige vrouw - wonend op de Zuid-Hollandse eilanden - op de klippen was gelopen. Het ging, zo vertelde Ratelband destijds aan deze site, om een vooral 'geestelijke relatie. ,,Ik kon leven met het feit dat we, voorlopig, geen seks zouden hebben. Dat komt wel na het eventuele jawoord, dacht ik.'' De twee zouden al trouwplannen hebben gehad.

Volledig scherm
© Facebook Emile Rateland/Vanessa Wessels
Volledig scherm
© ANP Kippa
  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.