Volledig scherm
Linda de Mol troost haar kandidate na het winnen van 190.000 euro. © RTL

Emotionele aflevering Miljoenenjacht trekt 2 miljoen kijkers

De start van het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht op RTL4 heeft ruim 2 miljoen kijkers getrokken. Het spelprogramma, waarin de finaliste 190.000 euro won en pardoes in tranen uitbarste, staat daarmee op de derde plek in de lijst van de best bekeken programma's van gisteren. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Alleen het Achtuurjournaal (3 miljoen kijkers) en Studio Sport eredivisie (2,6 miljoen kijkers) hielden meer mensen aan de buis gekluisterd.

Pizza, speltcrackers en een coulibiac
Op de vierde plaats staat Heel Holland Bakt, met 1,6 miljoen kijkers. Dat zijn er 200.000 minder dan vorige week.

Te zien was hoe de kandidaten zich waagden aan het maken van pizza, speltcrackers en een coulibiac (een gevulde pastei). Heftruckchauffeur Jacques mag zich opnieuw meesterbakker van de week noemen, de 38-jarige Victor moest het strijdtoneel verlaten.

Nieuwe Buren en Bonje Met De Buren
De derde aflevering van de dramaserie Nieuwe Buren, met hoofdrollen voor de koppels Katja Schuurman, Thijs Römer, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans, noteert een kijkcijferaantal van 1,5 miljoen mensen.

Ruim 800.000 kijkers stemden af op het SBS6-programma Bonje Met De Buren, waarin het nieuwe duo Jochem van Gelder en Patty Brard burenruzies oplossen.

5Extreem
De cijfers van 5Extreem, het reportageprogramma waarin Ewout Genemans Nederlanders met een opzienbare levensstijl volgt, storten in. Gisteren keken 190.000 mensen naar het programma, vorige week waren dat nog 355.000 kijkers.