Volledig scherm
Jussie Smollett © EPA

Empire-ster Jussie Smollett houdt onschuld vol bij rechter

Empire-acteur Jussie Smollett (36) verscheen vandaag voor de rechter in Chicago en houdt vol dat hij onschuldig is, meldt persbureau Reuters. Hij wordt onder meer aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte bij de politie waarin hij stelt dat hij slachtoffer is van anti-homogeweld op straat.

Smollett heeft zestien aanklachten aan zijn broek hangen. De acteur wordt ervan verdacht twee mannen te hebben betaald om hem aan te vallen, maar de acteur blijft dat ontkennen. Voor elke aanklacht kan hij een maximale gevangenisstraf van drie jaar krijgen en een boete van 25.000 dollar.

Volgens de openbaar aanklagers schreef Smollett een cheque van 3500 dollar uit aan twee broers en gaf hij de mannen 100 dollar om een touw, skimaskers, handschoenen en rode honkbalpetjes te kopen. Volgens justitie zette Smollett de aanval in scène om daarmee een hoger salaris te krijgen van de Empire-producent.
Buiten het gerechtsgebouw staan fans van Smollett te protesteren, zij roepen leuzen dat zijn vervolging onterecht is. 

Smollett is inmiddels uit de serie geschreven. Er worden momenteel nieuwe afleveringen van Empire opgenomen. ,,De gebeurtenissen van de afgelopen paar weken waren ongelooflijk emotioneel voor ons allemaal. Jussie was vijf jaar een belangrijk lid van onze Empire-familie en we geven veel om hem’’, staat in een verklaring van FOX. ,,Hoewel deze aantijgingen zeer verontrustend zijn, vertrouwen we op het rechtssysteem en het verloop van het proces. We zijn ons ook bewust van de effecten van dit proces op de cast- en crewleden die aan de serie werken. Om verdere verstoringen op de set te voorkomen hebben we besloten om de rol van Jamal uit de laatste twee afleveringen van het seizoen te verwijderen.’’

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’