Volledig scherm
Jussie Smollett © EPA

Empire-ster Jussie Smollett houdt onschuld vol bij rechter

Empire-acteur Jussie Smollett (36) verscheen vandaag voor de rechter in Chicago en houdt vol dat hij onschuldig is, meldt persbureau Reuters. Hij wordt onder meer aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte bij de politie waarin hij stelt dat hij slachtoffer is van anti-homogeweld op straat.

Smollett heeft zestien aanklachten aan zijn broek hangen. De acteur wordt ervan verdacht twee mannen te hebben betaald om hem aan te vallen, maar de acteur blijft dat ontkennen. Voor elke aanklacht kan hij een maximale gevangenisstraf van drie jaar krijgen en een boete van 25.000 dollar.

Volgens de openbaar aanklagers schreef Smollett een cheque van 3500 dollar uit aan twee broers en gaf hij de mannen 100 dollar om een touw, skimaskers, handschoenen en rode honkbalpetjes te kopen. Volgens justitie zette Smollett de aanval in scène om daarmee een hoger salaris te krijgen van de Empire-producent.
Buiten het gerechtsgebouw staan fans van Smollett te protesteren, zij roepen leuzen dat zijn vervolging onterecht is. 

Smollett is inmiddels uit de serie geschreven. Er worden momenteel nieuwe afleveringen van Empire opgenomen. ,,De gebeurtenissen van de afgelopen paar weken waren ongelooflijk emotioneel voor ons allemaal. Jussie was vijf jaar een belangrijk lid van onze Empire-familie en we geven veel om hem’’, staat in een verklaring van FOX. ,,Hoewel deze aantijgingen zeer verontrustend zijn, vertrouwen we op het rechtssysteem en het verloop van het proces. We zijn ons ook bewust van de effecten van dit proces op de cast- en crewleden die aan de serie werken. Om verdere verstoringen op de set te voorkomen hebben we besloten om de rol van Jamal uit de laatste twee afleveringen van het seizoen te verwijderen.’’