Volledig scherm
© anp

Endemol ontslaat Ferry Doedens bij GTST

UpdateEen van de bekendste gezichten uit Goede Tijden, Slechten Tijden is ontslagen. Ferry Doedens, die de rol van Lucas Sanders speelt, is door Endemol de wacht aan gezegd. De acteur zou productionele afspraken meermaals niet nagekomen zijn.

Volledig scherm
© anp

Endemol bevestigt dat Doedens ontslagen is bij de soap. Tegen het AD vertelt Daan den Heeten van het bedrijf: ,,Hij is meerdere keren productionele afspraken niet nagekomen. Daardoor zijn de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden in het gedrang gekomen. We hebben een enorm strak opnameschema en dan is het heel vervelend als afspraken niet worden nageleefd. Dat is reden voor ontslag."

Het komt niet vaak voor dat er acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden worden ontslagen, vanwege productionele redenen. Jimmy Geduld, die de rol van Arthur speelde, werd ooit de laan uit gestuurd omdat hij regelmatig niet kwam op dagen op de set. Achteraf heeft de acteur toegegeven dat hij toen kampte met een cocaïneverslaving.

Management
Ferry Doedens is zelf niet bereikbaar voor een reactie. Artiestenmanager Linda Hagelaar zegt ook sinds zeer recent met de acteur te hebben gebroken. ,,Dat had niet per se met zijn ontslag te maken, maar wel met een verschil van inzicht over nu en de toekomst,'' is het enige wat zij daarover kwijt wil.

RTL Nederland laat aan RTL Boulevard weten volledig achter de beslissing te staan.

Volledig scherm
Ferry Doedens als gastacteur in The Bold & The Beautiful © anp

Lucas Sanders
De 25-jarige Doedens vertolkte sinds 2009 de rol van Lucas Sanders in Meerdijk. Wat er nu met zijn karakter gebeurt, is nog niet bekend. Doedens blijft nog wel even te zien in de soap. Na de zomerstop wordt hij nog 10 weken op de set verwacht. Den Heeten: ,,Dat betekent dat Doedens ergens in december voor het laatst als Lucas Sanders te zien is."

De bedscène die de ontslagen acteur in 2011 had in de serie met Edwin (Raynor Arkenbout) leverde hem Gay Media Award op. Dit is een prijs voor een bijdrage aan de homo-emancipatie. Zijn rol in de soap was ook voor een boost voor zijn eigen carrière. Doedens werd onder meer gevraagd als alternate van Jim Bakkum in de musical Wicked. In 2012 werd zelfs een speciale Wicked-aflevering van GTST uitgezonden.

Afgelopen jaar wist Doedens een gastrol voor 5 afleveringen te bemachtigen in übersoap The Bold and The Beautiful. Hierin speelde hij de Nederlandse pr-man van Forrester Creations, het bedrijf van personage Eric Forrester.

Fans
Op de sociale media reageren fans geschokt op het vertrek van de populaire Doedens. Zo wordt er geschreven dat hij gemist gaat worden. Ook melden een aantal Twitteraars niet meer te gaan kijken nu de blonde soapie niet meer in Meerdijk te bewonderen zal zijn. Met het eerdere vertrek van Elvira Out (Bianca Bouwhuis) en Oscar Aerts (Vincent Muller) spreken kijkers ook over een leegloop. Corine Miran schrijft: ,,GTST heeft zo zijn beste tijd wel gehad nu iedereen verdwijnt."

Everon Jackson Hooi wil niet op het gedwongen afscheid van Doedens in gaan. ,,Het is een conflict tussen werknemer en werkgever en daar ga ik niet tussen zitten." Collega en soaptante Marjolein Keuning treurde aan de desk van RTL Boulevard over het vertrek van Doedens.,,Ik ga hem missen. Ferry is een goede collega en heeft baanbrekende verhaallijnen gespeeld. Ferry is een schat, soms een beetje gek, we gaan hem zeker missen."

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (19%)
3083 stemmen