Volledig scherm
Felix Meurders. © Leendert Jansen

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Meurders

Felix Meurders wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Meurders is pas de achtste winnaar van de radio-oeuvreprijs. Hij krijgt de prijs op 20 juni uitgereikt, als ook de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon bekend worden gemaakt. 

Genomineerd zijn dit jaar het culinaire programma Mangiare! van NPO Radio 1, presentatrice Mieke van der Weij en de podcast De brand in het landhuis.

Volgens juryvoorzitter Vincent Bijlo laat Meurders nog elke week zijn gesprekspartners alle hoeken van de kamer zien, omdat hij beschikt ‘over een dodelijke combinatie van ervaring, immer aanwezige geestelijke lenigheid en gevatheid en onmetelijke feitenkennis’.

Meurders verdient de prijs voor 45 jaar Spijkers met koppen, maar ook voor Langs de Lijn, de Woensdag- en Vrijdageditie en talloze popprogramma's die hij presenteerde. Vorig jaar werd de radio-oeuvreprijs toegekend aan Tineke de Nooij.

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt sinds 1966 uitgereikt. Vorig jaar won het radioprogramma Vroege Vogels.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
6411 stemmen