Volledig scherm
Eric van Tijn © ANP

Eric van Tijn gaat de muziek voor het songfestival componeren

Eric van Tijn wordt de Musical Director bij het Eurovisie Songfestival aankomend jaar. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de compositie van de muziek bij drie liveshows. Daarnaast gaat hij ook de muzikale leiding geven aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd worden.

Met Eric van Tijn is het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020 compleet: naast Van Tijn zijn Gerald van Windt en Natasja Lammers allebei als choreograaf aangetrokken. Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekendgemaakt.

Van Tijn is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival. Zo gooide hij hoge ogen met zijn lied Hemel en aarde, gezongen door Edsilia Rombley. De muziekproducer groeide op in de opnamestudio van zijn ouders. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium schreef hij zijn eerste gouden plaat.

In 1998 ontving Van Tijn de prestigieuze Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie. Samen met zijn muzikale partner Jochem Fluitsma schreef en produceerde hij meer dan twintig nummer 1-hits. Daarnaast is hij ook werkzaam als musical director voor succesvolle tv- en theatershows als The Passion, The Christmas Show en Musicals in Concert.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AvroTros, in coproductie met de EBU.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.