Volledig scherm
© ANP Kippa

Erica Terpstra schrijft kinderboek

Erica Terpstra heeft een kinderboek geschreven bij de nieuwe tentoonstelling over Boeddha in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een knipoog van de Boeddha, met illustraties van Geertje Alders, verschijnt in september.

In het boek vertelt de oud-politica over twee Nederlandse kinderen, Onno en Wendy, die op zoek gaan naar het levensverhaal van Boeddha. Terpstra noemt zichzelf "eeuwig student boeddhisme". Ze heeft de Dalai Lama, die de expositie opent, persoonlijk ontmoet. ,,In mijn televisie-interview met de Dalai Lama vertelde hij mij hoe belangrijk het is om kinderen niet alleen met cognitieve lessen op te voeden, maar juist met je hart: waar liefde, respect en compassie een hoofdrol in spelen. Hier gaat mijn boek over."

De tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu is vanaf 16 september te zien in De Nieuwe Kerk. De expositie toont 'een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst', meldt de culturele instelling. Traditiegetrouw verschijnt bij de wintertentoonstellingen in De Nieuwe Kerk een kinderboek.