Volledig scherm
PREMIUM
Theo met zwarte jas en oranje binnenvoering naast Johnny. © Robbert Bruijs

Ernstig zieke Theo maakt reis van zijn leven: 'Gigantisch mooi document'

ALS-patiënt Theo Rommen kon zijn benen al niet meer gebruiken tijdens de trip die hij maakte voor De reis van je leven van Johnny de Mol. Maar hij reed nog even oldtimer en maakte zelfs een parachutesprong. 'Dat was het mooiste moment van de trip.'

Op de grond huiverden zijn vrienden van angst toen ze Theo uit het vliegtuig zagen komen, hangend aan de parachute. ,,Ze vreesden voor de landing, omdat ik mijn benen niet meer kan bewegen. Maar ik kreeg een hupje van de instructeur”, aldus Theo Rommen. Daardoor ving de instructeur de klap van de landing voor Theo op.

De Brabander, die aan de dodelijke spierziekte ALS lijdt, noemt de parachutesprong ’het mooiste moment van de trip’. Het is morgen te zien in De reis van je leven, de serie waarin Johnny de Mol op pad gaat met ongeneeslijk zieke mensen. Morgen neemt Theo zijn vrienden William, Alex, Ton en zwager Jos mee naar de westkust van Canada.

,,Toen ik vorig jaar voor de televisie zat bij dit programma zag ik Hanno en Marieke, ook ALS-patiënten en bekenden van me. Meteen dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik dat ook. Ik heb een mail gestuurd en werd gebeld dat het mogelijk was om met de reis mijn vrienden te bedanken voor hun steun. Twee weken later stapten we al op het vliegtuig.”