Volledig scherm
© ANP/Brunopress (fotomontage)

'Eva Jinek betrapt en Guus verliefd op styliste Manon'

AD duikt in bladenIn de wekelijkse rubriek AD Duikt in de Bladen signaleren we spraakmakende nieuwtjes uit roddelbladen. Onbevestigde zwangerschappen, dramatische liefdesbreuken, opmerkelijke foto's en andere smeuïge onthullingen: there is no business like showbusiness.

'Lauren Verster betreurt overspel'

Volledig scherm
© Brunopress

Presentatrice Lauren Verster (36) reageerde onlangs furieus toen haar ex-vriend annex beroepskakker Jort Kelder in een interview ventileerde dat hij en Lauren uit elkaar waren gegaan omdat Verster overspel pleegde. ,,Ik ben bedrogen'', verklapte Jort die eerder om exact dezelfde reden aan de kant werd geschoven door actrice Georgina Verbaan. En Lauren, balend en boos na die bekentenis: ,,Grrr, in heb dit meer dan een jaar uit alle interviews gehouden...'' Volgens Story bloeide de liefde tussen Lauren en cameraman Jasper vorig jaar op toen ze nog in één bed lag met Jort. ,,Ik werd heftig verliefd op Jasper en dat bleef maar aanhouden'', tekende het blad op uit haar mond. En daar heeft ze, zo wordt de lezers voorgehouden, 'ontzettend veel spijt van'. Een 'openhartige' Lauren 'vertelt' aan Story: ,,Het is superzuur en had niet mogen gebeuren. Ik heb iemand die ik het meeste gun in de wereld pijn gedaan. Ik ben daar verdrietig over. Ik had het liever voorkomen en ik houd nog steeds van Jort.'' Een hereniging met Jort zit er niet meer in. Lauren woont sinds kort samen met haar Jasper. ,,Maar Jort zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden'', aldus de weer dolgelukkige Verster.

Wat ging er mis tussen Thomas en Myrthe?

Volledig scherm
© ANP

Polderprins Thomas Berge (26) en zijn kersverse, 32-jarige ex-vriendin Myrthe Mylius staan stralend van geluk op de covers van Privé en Story met daarbij de prangende vraag die naar het schijnt heel Nederland stelt: wat ging er in vredesnaam mis tussen de twee? Recent maakten Chiel Ottink (de echte naam van de ooit aan drugs verslaafde zanger) en zijn voormalige Hollywoodvrouw bekend na een relatie van vier jaar uit elkaar te zijn gegaan. Maar waarom in vredesnaam? Flink balen voor wie in de bladen op zoek gaat naar het verlossende antwoord. Dat staat er dus niet in. Wel wordt natuurlijk in geuren kleuren vertelt over hun ontmoeting - 'liefde op het eerste gezicht' - in 2012, de mooie jaren die daarop volgden en de geboorte van hun zoontje Jack (3). En over hun romantische vakanties en serieuze trouwplannen tussen de Italiaanse olijfbomen. In één van de bladen wordt gesuggereerd dat Myrthe, die tijdens haar vorige huwelijk met een schatrijke Amerikaan niet op de kleintjes hoefde te letten, er flink van baalde dat blonde Thomas onvoldoende euro's heeft voor een plechtig beloofd droomhuwelijk. Of financiële malaise een bom onder hun romance legde? Thomas en Myrthe wonen inmiddels gescheiden, hebben een co-ouderschapsregeling voor hun mannetje, en houden hun kaken over privézaken stijf op elkaar.

'Manon is de nieuwe vriendin van Guus'

Volledig scherm
Manon © ANP

Het nieuws dat Guus Meeuwis (44) en zijn vrouw Valérie Gregoire na een huwelijk van 14 jaar zouden gaan scheiden, sloeg in februari in als een bom in de vaderlandse showbizzwereld. De Kedengkedeng-vocalist ging apart wonen, maar volgens Party heeft de zanger de draad van zijn ontspoorde liefdeleventje alweer lang en breed opgepakt. De vader van vier kinderen - Pepijn (15), Sarah (13), Teun (10) en Jules (6) - is namelijk bij de kofferband op Rotterdam Airport gespot met een nieuwe liefde. Het blad komt met een serie vage foto's op de proppen van een stralende Guus met niemand minder dan kledingadviseuse-lifestyledeskundige Manon Meijers. Volgens mede-passagiers van een Transaviavlucht deden de twee de grootse moeite om niet samen te worden gezien. Desondanks werden de 'tortelduifjes' zoenend gekiekt. Niet vol op de mond trouwens, maar teder op de wang. ,,Maar onderweg van het Portugese Faro naar Nederland zaten ze wel voortdurend aan elkaar te frunniken'', aldus een anonieme reiziger die in hetzelfde toestel zat. Volgens Party zeggen de gepubliceerde foto's meer dan duizend woorden. En waren Guus en Manon op niets anders dan een ultrageheime liefdesreis.

'Ex Belinda laat nog steeds haar honden uit'

Volledig scherm
© ANP

Weekend duikt nog maar eens in het mislukte huwelijk van schrijfster en Pipo-dochter Belinda Meuldijk (61) en de altijd vriendelijke hondentrainer Thierry Duval (38). Hun relatie strandde eind 2015 en de twee wonen al geruime tijd apart. Zij in een riant optrekje in het Gelderse Lieren en hij in een éénkamerappartementje in Blaricum. Waarom het precies misging tussen de creatieve ex-vrouw van zanger Rob de Nijs en de veel jongere Thierry? Natuurlijk ging het roddelblad op onderzoek uit om de reden boven water te krijgen. En wat blijkt: de voormalige tortelduifjes blijken 'gewoon' uit elkaar te zijn gegroeid. Volgens Duval heeft hij geen ander en Belinda ook al niet. ,,Belinda en ik zien elkaar elke week en vertellen elkaar werkelijk alles. En we helpen elkaar. Wanneer Belinda naar haar huis in Spanje gaat, pas ik in Nederland op haar honden. Heus, er heerst een prettige sfeer tussen ons...'' Een paar pagina's verder strooit Weekend extra zout in de wond met een overzichtje waarin Belinda en Thierry prominent voorkomen. Daarin wordt ingezoomd op showbizzstellen met een groot leeftijdsverschil die hun droomrelaties zagen stranden. Een paar 'mislukkers': Carice van Houten (39) en de 12 jaar jongere Kees van Nieuwkerk, La Paay (67) en haar 24-jarige toyboy Maurice en natuurlijk Gordon (49) die ooit een relatie had met de 19 jaar jongere Raoul.

Waar is één van de Mattie Valk-baby's?

Volledig scherm
© ANP

Party gaat deze keer wel héél erg ver in het zoveelste artikel over Qmusic-dj Mattie Valk en zijn ex-vriendin Kirsten Willemstein. Kirsten, die op 2 juli was uitgerekend, beviel op 22 maart van de meisjestweeling Bo en Vesper en naderhand bleek dat Mattie niet de biologische vader is. De premature kindjes werden, terwijl de moeder en een getergde Valk een punt zetten achter hun relatie, langere tijd verpleegd in een Rotterdams ziekenhuis. Maar volgens het roddelblad zijn de meisjes recent overgebracht naar een ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. En daar werd Kirsten gefotografeerd met een verrijdbare box waarin één van haar baby's  - 'nog aangesloten op een paar slangetjes' - lag. ,,Haar toestand is kennelijk zo verbeterd dat ze met mama mee naar huis mocht'', veronderstelt Party. En dan komt het. Het blad vraagt zich ernstig af waar kindje nummer twee is. 'Wellicht verbijft de kleine meid nog in het ziekenhuis. Van de meest vreselijke variant durft niemand uiteraard uit te gaan. Dat zou hartverscheurend zijn. Een kind verliezen is een nachtmerrie voor elke ouder'. Mattie en Kirsten komen in het artikel, dat ook nog de kop 'eindelijk goed nieuws' heeft, niet aan het woord.

'Eva Jinek is smoorverliefd'

Volledig scherm
© Brunopress

Privé blijft zich in de vreemdste bochten wringen om de identiteit te achterhalen van de 'nieuwe, geheime liefde' van talkshowhost Eva Jinek (38). De blondine, die eerdere relaties had met tv-bioloog Freek Vonk en oud-strafpleiter Bram Moszkowicz, is al een paar keer in Amsterdam gespot met een aantrekkelijk, studentikoos type en het blad ontdekte de vermeende tortelduifjes recent wederom terwijl ze gezellig zaten de borrelen in een etablissement in Loosdrecht. Volgens aanwezige gasten konden Eva het vraagteken niet van elkaar afblijven. Privé: ,,Ze gingen, omdat ze zich stoorden aan het gesmak van andere aanwezigen, in een hoekje zitten waar de vrijpartij nog iets heviger werd voortgezet.'' Wie de man is? Dat blijft helaas een mysterie. Wel speculeert het tijdschrift wat alinea's over zijn achtergrond. ,,Mogelijk is hij werkzaam in de tv- of radiowereld, maar hij is beslist niet zo bekend als Bram en Freek.'' Volgens Privé heeft Eva het deze keer bewust met een onbekende hunk aangeknoopt. ,,Dat is dus het goede nieuws. Eindelijk eens geen bekende Nederlander.''