Volledig scherm
© RVD

Eva Jinek luncht na kort nachtje met koningspaar

Eva Jinek (39) heeft een koninklijke lunch achter de rug. De kersverse winnares van de Zilveren Televizier-Ster Vrouw werd vanmiddag op Paleis Noordeinde ontvangen voor de zogenoemde uitblinkerslunch, die jaarlijks wordt georganiseerd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Eva was een van de 27 genodigden.

Met de lunch wil het koningspaar hun waardering tonen voor mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd. ,,Bekende mensen en onbekende mensen, maar allemaal uitblinkers, die recent een prijs of andere onderscheiding ontvingen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren'', laat de RVD weten bij een groepsfoto van alle uitblinkers.

Naast Eva aten onder anderen documentairemaker Frans Bromet, zanger Lee Towers, politiewoordvoerder Ellie Lust en schaatser Kai Verbij een broodje mee.

Eva liet gisteravond tijdens het Televizier-Ring Gala al los dat ze haar titel als beste presentatrice niet groots kon vieren. ,,Daarvoor heb ik een veel te belangrijke afspraak'', klonk het ietwat geheimzinnig. Desalniettemin werd het een lange avond omdat ze als winnares veel pers te woord moest staan. In haar korte speech tijdens de live uitzending op NPO1 bedankte ze onder meer haar vriend Dexter van der Voorn. ,,Dex, met jou is alles leuker'', liet ze weten.

De grootste prijs van het gala, de Gouden Televizier-Ring, ging naar het programma Zondag met Lubach.

Volledig scherm
© ANP