Volledig scherm
XaXa, het restaurant van Wesley en Yolanthe opent vandaag. © RV

Even een zeetong proeven bij Yolanthe

Foto'sVrijdag is het grote openingsfeest, vandaag al opent op Ibiza de club van Wesley en Yolanthe. Wat mag u verwachten?

De ligging van de club op het witte strand van Cala Tarida - het geboortedorpje van Yolanthe op Ibiza - belooft veel goeds, net als de menukaart.

Oesters van het befaamde huis Gillardeau, vers bereide sushi of een lekkere cocktail met uitzicht op de Middellandse Zee, alles wat Yo (zeetong) en Wes (Wagyu burger) zelf lekker vinden, willen ze ook hun gasten aanbieden.

Ingericht

Volledig scherm
De laatste hand wordt gelegd aan het restaurant van Yolanthe en Wesley Sneijder. © RV

XaXa heet het etablissement dat Yolanthe Sneijder Cabau zelf van keuken tot toilet heeft ingericht en dat bestaat uit een restaurant (220 plaatsen, witte stoelen en tafeltjes) en een loungegedeelte (50 plaatsen op bankjes en poefs) met een cocktailbar.

De chefkok is opgeleid in Londen en heeft volgens het nieuwbakken horecapaar een ‘mooie staat van dienst’. Van de sushi blijft hij af, daarvoor is een aparte chef aangesteld.

XaXa (fonetisch: Tsa Tsa) als naam is een vondst die te danken is aan Xess Xava, het anderhalf jaar oude zoontje van het paar dat zichzelf vaak XaXa noemt. Zijn moeder was tot pal voor de opening nog druk met alle voorbereidingen.

Zo zocht ze de planten en palmbomen voor het restaurant uit en voor aan een van de muren koos ze voor een reusachtige afbeelding van een Boeddha-hoofd.

Entertainment

Vandaag om 12.00 uur komen de eerste gasten lunchen. De grote opening is vrijdag. Hoe dat feest er precies uitziet, houden Wesley en Yolanthe voor zichzelf.

Maar dat de reguliere bezoekers elke dag genoeg entertainment voorgeschoteld krijgen, is duidelijk. Het stel belooft avonden met jazz, flamenco, een wild latin night en tussen 0.30 en 02.00 uur ’s nachts een dj.

Mocht u nu nog twijfelen: voor ‘de complete XaXa-beleving’ is er een winkeltje bij waar door Yolanthe ontworpen sieraden verkocht worden.

En voor wie op Ibiza een autootje huurt en koers zet naar Cala Tarida: zelf parkeren hoeft niet. Wes en Yo bieden valetparking. Natuurlijk.