Volledig scherm
Robert Downey Jr in 'Dolittle'. © Universal

Even wat anders dan Iron Man: dit is Robert Downey Jr als dokter Dolittle

Robert Downey Jr. brengt één van de meest getalenteerde personages uit de literatuur tot leven in het klassieke verhaal van de man die met dieren kan praten: dokter Dolittle. Universal heeft de filmposter vrijgegeven.

Na het verlies van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle (Downey Jr.), de befaamde dokter en dierenarts van Queen Victoria’s England, zich achter de hoge muren van Dolittle Manor met enkel zijn bende exotische dieren als gezelschap. Maar als de jonge koningin (Jessie Buckley) ernstig ziek blijkt te zijn, wordt een aarzelende Dolittle gedwongen om op avontuur naar een mythisch eiland te vertrekken, op zoek naar een remedie terwijl hij oude tegenstanders kruist en wonderlijke wezens ontdekt.

De dokter wordt op zijn zoektocht vergezeld door een jonge, zelfbenoemde leerling (Harry Collett) en een hele reeks dieren waaronder een angstige gorilla (Rami Malek), een enthousiaste eend (Octavia Spencer), een kibbelend duo cynische struisvogels (Kumail Nanjiani), een vrolijke ijsbeer (John Cena) en een eigenwijze papegaai (Emma Thompson), die fungeert als Dolittle’s meest betrouwbare raadgever en vertrouweling.

In de film zijn ook Antonio Banderas, Michael Sheen en Oscarwinnaar Jim Broadbent te horen en zijn er extra stemoptredens van Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, en Craig Robinson.

Volledig scherm
'Dolittle'. © Universal
  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6071 stemmen