Evers Staat Op wint Gouden RadioRing 2019

videoHet programma Evers Staat Op heeft vanavond de prestigieuze Gouden RadioRing 2019 gewonnen voor het beste radioprogramma van het afgelopen jaar. De prijs werd uitgereikt tijdens het RadioRing-gala in het Hilversumse Theater Gooiland, waar ook Qmusic-dj Marieke Elsinga in de prijzen viel.

Volledig scherm
Edwin Evers © ANP

,,Ik ben superblij’’, reageerde Evers, die vorige maand na 21 jaar stopte met zijn succesvolle show. ,,We mochten de eerste RadioRing winnen in 2006 en dat je hem dan nu weer krijgt voor iets wat je helemaal niet meer doet, dat is natuurlijk fantastisch. Heel benieuwd hoe dat volgend jaar gaat’’, grapte hij.

De dj, die momenteel geen radio maakt, kreeg vanavond heel vaak de vraag wanneer hij terugkeert in de ether. ,,Ik kom zeker terug, maar niet binnen nu en een maand’’, aldus Edwin. ,,Het ritme bevalt goed, moet ik zeggen. Verveel ik me al? Nee, ik verveel me nog geen moment. Mis ik het al? Als ik het zo zie, mis ik het wel. Maar ik kan nog even genieten, ook van deze prijs.’’

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Marieke Elsinga © ANP

Dubbel prijs voor Krikke

Marieke Elsinga ging er vanavond vandoor met de Zilveren RadioSter Vrouw, voor de beste vrouwelijke dj. Ze liet in deze categorie collega’s Eva Koreman (NPO 3FM) en Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) achter zich.

Bij de mannen ging de prijs naar Bram Krikke van SLAM!, die Wilfred Genee (BNR) en Edwin Evers (Radio 538) versloeg. De 24-jarige Krikke won ook al de Marconi Award voor aanstormend talent.

Andere prijzen gingen vanavond naar BNR Smart Radio (de Online Award), NPO Radio 2 (de award voor Beste Zender) en Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer. Hij ontving de Marconi Oeuvre Award uit handen van Lex Harding, een prijs die eerder ging naar onder meer Jeroen van Inkel.

Kijk hier hoe Wilfred Genee met lege handen achter bleef:

Bekijk hieronder hoe Edwin Evers aan zijn allerlaatste ochtendshow begon: