Volledig scherm
Ariana Grande en Mac Miller. © Bruno

Ex Ariana Grande op 26-jarige leeftijd overleden

UpdateDe Amerikaanse rapper Mac Miller is op 26-jarige leeftijd overleden. Zijn familie en zijn platenlabel hebben Millers dood bevestigd. Volgens TMZ is een overdosis de oorzaak. Mac Miller ging al langer gebukt onder problemen met drugs. 

Miller werd vooral bekend door zijn relatie met zangeres Ariana Grande (25). Hij maakte samen met Grande enkele nummers. Na de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 traden ze samen op bij het benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers. 

De twee gingen in mei na een relatie van twee jaar uit elkaar. Een maand na die breuk verloofde de zangeres zich al met Pete Davidson. Tot verbazing van iedereen en vooral van Miller.

In een radio-interview reageerde hij op de snelle verloving van zijn ex-vriendin: ,,Het is erg raar allemaal. Niet negatief, maar raar." Het stel verbrak hun relatie nadat de rapper zijn auto in de prak reed, nadat hij teveel gedronken had. Ariana noemde hun relatie later ongezond en zei geen babysitter meer voor hem te willen zijn.

Mac Miller (zijn echte naam was Malcolm James McCormick) twitterde gisteravond nog dat hij ernaar uitkeek om op tournee te gaan. Hij zou daar volgende maand mee beginnen. Hij speelde vorig jaar juli nog in Tilburg tijdens het WOO HAH-festival.

'Stralend licht'

,,Hij was een stralend licht in deze wereld voor zijn familie, vrienden en fans'', laat de familie van de rapper weten. ,,Mac was een enorm begaafd en inspirerend kunstenaar, met een pioniersgeest en een gevoel voor humor dat iedereen die hij ontmoette raakte'', luidt de verklaring van zijn label Warner Bros. Records.

Volgens TMZ vond een vriend het bewusteloze lichaam van Mac Miller in zijn huis op de vloer. Toen de hulpdiensten arriveerden, was hij al overleden.

De plotselinge dood van de Amerikaan heeft voor geschrokken reacties gezorgd. Binnen- en buitenlandse bekendheden delen op sociale media hun verdriet.

,,Dit doet pijn man, rust in vrede", twittert zanger Khalid. Chance The Rapper zegt gebroken te zijn door het nieuws. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen. Mac Miller nam mij mee op mijn tweede toer ooit. Behalve dat hij heeft geholpen mijn carrière een boost te geven, was hij ook een van de aardigste jongens die ik ooit heb gekend. Een geweldige man. Ik hield echt van hem. Ik ben er kapot van."

Acteur en rapper Jaden Smith houdt het kort: ,,Lang leve Mac Miller, rust zacht. We houden van je." ,,Zo triest nieuws", meldt zangeres Dua Lipa. ,,Ik kan het niet geloven."

Ook in Nederland is geschrokken gereageerd. ,,Holy shit", twittert de kersverse Qmusic-dj Domien Verschuuren.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Poll

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

  • Eens, ik kijk niet meer (75%)
  • Oneens, het is nog steeds leuk (25%)
3129 stemmen