Volledig scherm
© anp

Ex-vrouw Van der Gijp: Hij sloeg me een bloedneus

De ex-vrouw van voetbalanalist René van der Gijp heeft een boek geschreven onder de titel Voorgoed genezen van René van der Gijp. Op haar website meldt de uitgever van Jacqueline Laats dat hun relatie een keerzijde had. 'René was wispelturig en schroomde niet haar, soms fysiek, op haar plaats te zetten'.

'Het feit dat René van der Gijp tot op heden in interviews maar blijft roepen hoe goed hij voor zijn exen - en dus voor haar - zorgt, werd haar teveel. Ze besloot op haar 50ste verjaardag een boek te schrijven. Om voorgoed van René van der Gijp genezen te zijn', stelt de uitgever. Jacqueline Laats ontmoette René toen ze 18 jaar was. Ze woonde met hem samen en trouwde met hem in 1988. Hun huwelijk hield stand tot 1995.

Op de website van De Telegraaf onthult Jacqueline vandaag dat René geregeld dronken thuiskwam. 'Dan kon hij zó agressief zijn dat ik bang van hem werd. Voor de veiligheid ging ik hem dan maar een paar dagen uit de weg.' Na de viering van het 50-jarig bestaan van De Kuip ging het goed mis. 'Onderweg bij een benzinepomp was hij nog steeds zo kwaad dat hij me op mijn neus sloeg. Het bloed stroomde eruit!'