Volledig scherm
© Instagram Gordon

'Ex' wil mogelijk geld zien van Gordon: Dit is heel ernstig

RTL-ster Gordon heeft vanochtend alle foto's van zijn vermeende ex-vriend B. van Instagram verwijderd. Niet omdat de advocaat van de arts in opleiding een rechtszaak wilde aanspannen om dat te eisen, maar geheel vrijwillig. ,,We hebben nooit iets gehoord van een kort geding!'', schrijft de Op Goed Geluk-presentator op Instagram. Mogelijk hangt hem nog wel een schadeclaim boven het hoofd.

De vroegere Topper vindt Valentijnsdag de perfecte gelegenheid om met een 'schone lei' verder te gaan, oftewel zonder visuele herinneringen aan B. op Instagram. Dat doet hij naar eigen zeggen 'onder geen beding op verzoek van advocaten'. ,,Maar puur uit mededogen naar diegenen die tekortschieten om zoiets uit te halen bij mensen die zo oprecht in hun gevoel staan'', schrijft Gordon bij een kiekje van zichzelf.

Volgens Goor is zijn hart zo groot dat zelfs de man die hij eerder nog een 'gestoorde geest' en een 'een imbeciel' noemde, er een plekje in verdient. ,,Voor degene die mij zoveel pijn heeft willen doen kan ik alleen maar medelijden hebben'', schrijft de presentator. ,,Happy Valentine.''

Geen kort geding

Quote

Voor degene die mij zoveel pijn heeft willen doen kan ik alleen maar medelijden hebben

Gordon

B., die volgens zijn raadsman zeer zware dagen achter de rug heeft, is blij dat Gordon de foto's heeft verwijderd. ,,We zijn verheugd dat meneer Gordon heeft ingezien dat hij de privacy en het portretrecht van mijn cliënt moet respecteren'', aldus advocaat Vincent van der Velde tegen deze site. ,,We hopen dat ze verwijderd blijven, zodat cliënt door kan met zijn leven en carrière.''

Tot onvrede van B. staat diens volledige naam wel bij de laatste post van Gordon, in de vorm van een hashtag. B.'s advocaat is nog in overleg met Gordons juristen om die vermelding te laten verwijderen. Als dat gebeurt, komt er volgens hem geen kort geding.

Mogelijk wil de jonge arts wel een schadevergoeding van Gordon, die volgens Van der Velde een 'voorbeeldfunctie' heeft. ,,Die balans moeten we nog opmaken, maar dit is natuurlijk zeer ernstig. Zoiets doen op sociale media, daar is Nederland te klein voor.''

Stalken

Het showbizzschandaal barstte maandag los nadat Gordon trots een foto van zichzelf en zijn 'nieuwe liefde' op Instagram had geplaatst. Vervolgens kwam de entertainer ter ore dat de jonge arts zonder toestemming filmopnames zou hebben gemaakt van seksuele handelingen die hij had verricht met mannen en vrouwen. Een schande, vond Gordon, die zijn 'vlam' met naam en toenaam aan de schandpaal nagelde op Instagram.

B. ontkende dat zijn eerdere vriendschappelijke omgang en gezellige zoenpartijen met Gordon tekenen van een relatie waren. Hij voelde zich volgens zijn raadsman dan ook 'onder grote druk gezet' door de presentator, die hem zou zijn blijven benaderen. Zijn advocaat heeft Gordon daarom verzocht op te houden met het 'stelselmatig stalken' zijn van cliënt, maar daar gaf de entertainer volgens hem geen gehoor aan.

Gordons management noemde die aantijging gisteren 'smaad en laster' en benadrukte dat de twee wel degelijk een 'affectieve relatie' hebben gehad.