Volledig scherm
Robin en zijn vriendin. © RTL

Expeditie-deelnemer Robin vraagt vriendin live op tv ten huwelijk

Expeditie Robinson-deelnemer Robin Bakker (26) uit Spijkenisse heeft donderdagavond live op televisie zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Dat gebeurde na de uitzending van de RTL5-show, in het nakletsprogramma Eilandpraat. Zijn geëmotioneerde vlam zei volmondig ‘ja’.

Bakker, werkzaam in de havens van Rotterdam, was dit jaar een van de onbekende deelnemers aan de populaire survivalshow. Het idee voor zijn romantische aanzoek is op het eiland ontstaan. Daar merkte hij hoe moeilijk het was om wekenlang verwijderd te zijn van zijn vriendin, met wie hij al zeven jaar samen is.

,,Je weet dat ik ontiegelijk veel van je houd’’, zei hij in een speciaal opgenomen biechtfilmpje. ,,En dat ga ik je nu bewijzen.’’ Daarop stond hij live in de studio op en overhandigde hij zijn vriendin een ring met daarop een schelpje, verstopt in een enorme schelp. Hij had het allemaal zelf geknutseld, op het eiland. Bakkers vriendin hield het kort daarvoor al niet meer droog en zei direct ‘ja’.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Robin bij Eilandpraat. © RTL

Huismus

Over het privéleven van Robin is weinig bekend, behalve dat hij een behoorlijke huismus lijkt te zijn. Zo stond in zijn introductiefilmpje eerder dit jaar zijn kat centraal. De Spijkenisser vindt het heerlijk om met zijn huisdier op schoot naar Netflix te kijken. ,,Ze weet ook precies wanneer ik haar even zat ben’’, vertelde hij. Dan wandelt de kat altijd uit zichzelf weg.

Robin werd afgelopen zomer nog gevraagd wat hij naar het eiland mee zou hebben genomen als hij één ding mocht kiezen. De havenarbeider noemde toen niet zijn vriendin. ,,Een slof of tien sigaretten’’, lachte hij. ,,Want die miste ik wel op dat eiland.’’

Sick

Bakkers deelname aan het RTL5-programma was behoorlijk succesvol. Hij kwam meerdere proeven goed door en bivakkeerde enige tijd alleen op winnaarseiland. AD-verslaggever Dennis Jansen noemde hem de ‘sterkste speler’. Zijn vertrek kwam dan ook onverwachts, maar de sympathieke Robin ging er sportief mee om.

,,Sick”, lispelde hij toen hij er langzaam achter kwam dat hij zijn koffers moest pakken. ,,Vervolgens applaus, ‘gruwelijk gespeeld’ en - grijnzend naar Steven - ‘vuile rat’’’, beschreef Dennis Jansen de ontknoping van vanavond. ,,Dit was genereus verliezen. Respect!’’

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
17173 stemmen