Volledig scherm
Het echtpaar Hessing na afloop van Miljoenenjacht © screenshot RTL4

Extreem goklustige Ruud verspeelt ruim drie ton in Miljoenenjacht

updateDe 59-jarige Ruud Hessing en zijn vrouw Anneke hebben gisteren door hun extreme goklust bij het RTL4-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht een vermogen in rook op zien gaan. Kandidaat Ruud - oud-raadslid in Oegstgeest en voormalig wethouder in Leiden - sloeg, mede op advies van zijn vrouw, een riant bankbod van 358.000 euro af, speelde door en eindigde uiteindelijk met een ‘schamele’ 18.000 euro.

Het lot leek de Oegstgeestenaar aanvankelijk gunstig gezind toen hij in eerste instantie vrij lage bedragen wegspeelde. De biedingen van de bank gingen keer op keer omhoog van 179.000 euro, naar 203.000 euro en vervolgens het riante bedrag van maar liefst 358.000 euro. De Hessings zagen het al helemaal voor zich: een fijn huis of anders bescheiden appartement aan het Italiaanse Comomeer, waar ze desnoods buren wilden worden van filmster George Clooney en zijn vrouw Amal. 

Dat alles ging aan hun neus voorbij, omdat Ruud no deal bleef roepen. Hij speelde door, gokte tot afgrijzen van Linda de Mol, het studiopubliek en de kijkers thuis op de verkeerde koffers (die met de hoogste bedragen) waardoor het megabod van bijna 3,6 ton kelderde naar 97.000 euro. Omdat er nog één hoog bedrag (2 miljoen) in een nog ongeopende koffer zat, besloten de rustig ogende Ruud en Anneke nog één ultieme poging te wagen om een hoge geldprijs binnen te harken. Maar de oud-politicus, broer van oud-staatssecretaris Rob Hessing, gokte verkeerd, waardoor het laatste megabedrag aan zijn neus voorbijging. Eindbod van de bank: 18.000 euro. En dat accepteerde Hessing met opgeheven hoofd, terwijl hij op sociale media door menigeen ‘de domste speler ooit’ werd genoemd. 

Na afloop van het door bijna 1,8 miljoen kijkers gevolgde drama, ging Wiston Gerschtanowitz met het schaamrood op de kaken langs bij een thuisspeler die hetzelfde bedrag won. ,,Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit is een van de laagste bedragen die ooit zijn gewonnen bij Miljoenenjacht.” Het winnende stel vond het ‘bedragje’ toch best leuk. Winston, nerveus op de bank wiebelend: ,,Ja sorry, ik had jullie meer willen geven. Maar dit is echt wat er in de studio is gebeurd. Volgende keer beter misschien...”

Ruud Hessing was overigens niet de meest spraakmakende kandidaat op sociale media. Die eer was voor een deelnemer die overtuigd ’Kool!’ antwoordde, toen hij de reeks ’Steen, papier...’ af moest maken.

Volledig scherm
Ruud Hessing en Linda de Mol © screenshot RTL4